Samsung forbedreder sig på krise: Indfører 6-dages arbejdsuge

Samsung er stadig i modvind. En 6-dages arbejdsuge hos Samsung skal sikre, at de kommer ud af 2024 med et bedre resultat end i 2023.

Samsung forbedreder sig på krise: Indfører 6-dages arbejdsuge

Samsung har startet 2024 i modvind. Kraftig devaluering af den koreanske won, højere oliepriser, stigende låneomkostninger og et lavere efterspørgsel på flere af deres produkter har fået dem til at indføre en 6-dages arbejdsuge.

Læs også: Samsung forventer vild 900 % stigning i overskuddet

Kun cheferne skal arbejde 6 dage

Samsung indfører en nu en seksdages arbejdsuge for ledere i hele virksomheden, da den koreanske teknologigigant tager nødforanstaltninger for at tackle den igangværende usikkerhed i erhvervslivet. Denne nye politik kommer på baggrund af Samsungs skuffende økonomiske resultater sidste år, sammen med bredere økonomiske bekymringer som stigende låneomkostninger og oliepriser og en hurtig svækkelse af den koreanske valuta.

Som rapporteret af The Korea Economic Daily sagde en leder af Samsung Group: “I betragtning af, at resultaterne for vores store enheder, herunder Samsung Electronics Co, ikke levede op til forventningerne i 2023, indfører vi seksdages arbejdsuge for ledere for at skabe en følelse af krise og gøre en stor indsats for at overvinde denne krise.”

Samsung står også over for øget konkurrence inden for produktion af hukommelseschips med høj båndbredde, der er nødvendige til kunstig intelligens, og kæmper mod rivaliserende hukommelsesudbydere som SK Hynix. Efter at have oplevet sit værste regnskabsår i over et årti, har Samsung siden signaleret sit første overskud i fem kvartaler efter at have set et opsving i chip-efterspørgslen.

Mens ledere fra andre afdelinger i det vidtstrakte Samsung-imperium allerede frivilligt har arbejdet seks dage om ugen siden starten af året, vil ledere fra andre Samsung-selskaber som Samsung Electronics, Samsung SDI og Samsung SDS ifølge The Korea Economic Daily nu også blive bedt om at arbejde en ekstra dag. Medarbejdere under ledelsesniveau forventes ikke at følge trop.

Med denne ændring har Samsung store forventninger til 2024.

Se også: De bedste priser og tilbud på Samsung-telefoner

Bliver Samsung overhalet indenom?

Også på mobilfronten kan Samsung være i problemer. Godt er Samsung den største mobilproducent i verden, men går tilbage i forhold til 1. kvartal sidste år. Apple er også gået tilbage.

Derimod ser man producenter som Xiaomi og Transsion gå meget frem. Transsion, en ukendt producent herhjemme, er gået frem med hele 84,9 %. Xiaomi med 33,8 %. Fortsætter denne udvikling, kan de muligvis overtage pladsen fra Samsung og Apple – og det vil bestemt ikke være en god udvikling for de to elektronikgiganter.

Xiaomi har derudover med store succes lanceret deres første elbil i Kina, SU7.