Samsung forventer vild 900 % stigning i overskuddet

Efter et elendigt år forventer Samsung nu en stigning i overskuddet på intet mindre end 900 procent i første kvartal. Det skyldes enorm efterspørgsel på hukommelseschips.

Samsung forventer vild 900 % stigning i overskuddet

Samsung Electronics har meldt ud, at de forventer at se en enorm stigning i deres driftsoverskud i første kvartal i 2024. Virksomheden har også hårdt brug for nogle gode nyheder og et seriøst opsving efter et 2023 med elendige salgstal.

Den sydkoreanske techkæmpe forventer, at driftsresultatet stiger til 6,6 billioner koreanske won (cirka 34 milliarder kroner) i kvartalet fra januar til marts. I 2023 lå var driftsresultatet fra samme kvartal på 0,64 billioner won (cirka 3.2 milliarder kroner). Det viser Samsungs egne tal fra en prognose, som blev offentliggjort i sidste uge.

Salget forventes at være steget med mere end 11 procent til 71 billioner won, tilføjede verdens største producent af hukommelseschips. Den stigning er selvfølgelig ikke nok til at forklare den store stigning i indtjeningen. En anden årsag til den enorme stigning er, at chipindustrien endnu ikke var kommet sig over manglen på mikrochips og nedlukninger fra coronapandemien i forrige års første kvartal.

De nøjagtige årsager til Samsungs massive fremgang får vi sandsynligvis først kendskab til, når Samsung som forventet offentliggør de detaljerede indtjeningsresultater senere på måneden.

Se også: De bedste priser og tilbud på Samsung-telefoner

Tiltrængt overskud på bundlinjen

Den optimistiske prognose kommer, efter Samsung har rapporteret om fire kvartaler i træk med faldende overskud, da efterspørgslen efter produkter, der kræver de hukommelseschips, som Samsung producerer, ikke var overvældende stor sidste år.

Men Samsung er altså mere optimistisk i år. I januar udtalte Samsung, at man forventer en stigning i efterspørgslen efter mobile enheder – noget der især skyldes udrulningen af nye produkter som AI-drevne smartphones. Netop Samsungs AI-drevne Galaxy S24-serie har ifølge foreløbige salgstal solgt ganske flot.

Da Samsung også producerer chips for andre, vil en generel stigning i efterspørgslen gavne Samsung. Og med de mange AI-drevne enheder, der er på vej til markedet, har Samsung en forventning om, at chipforretningen vil opleve en mærkbar stigning i år “på trods af forskellige potentielle forhindringer, herunder rentepolitik og geopolitiske spørgsmål”.

Læs også: Samsung sælger igen flere smartphones end Apple