Snapdragon 898 bliver nok præsenteret 30. november

Snapdragon 898 står over for en snarlig lancering og den første mobil med chipsettet kan komme allerede i år - se de tekniske specifikationer.

Snapdragon 898 bliver nok præsenteret 30. november

Der er ikke bekræftet noget endnu, men det er ganske sandsynligt. Qualcomm har for nylig tilføjet en side på deres website, hvor de afslører, at deres Tech Summit-event bliver afholdt mellem 30. november og 2. december i år. En speedbåd, der suser rundt og laver et uendelighedstegn i vandet, samt en tekst, hvor der står ”More to come, soon!”. Mere end det oplyses ikke for nu.

Snapdragon 898 kan blive klar i Xiaomi 12 allerede i år

Der har dog floreret rygter om det næste flagskib fra Qualcomm, Snapdragon 898, den seneste tid. Visse kilder har tilmed hævdet, at den første telefon med chippen bliver Xiaomi 12, og at den kommer på markedet sidst på året.

Keynotes hører ofte til på den første dag af en konference, så formentlig bliver Snapdragon 898 præsenteret 30. november, men i hvert fald ikke senere end 2 december.

Se også: Telefoner med de kraftigste chipset

De tekniske specifikationer

Takket være en række rygter og tilmed en ukendt enhed med Qualcomm SM8450, eller Snapdragon 898, installeret, ved vi allerede en hel del om specifikationerne. Vi forventer en AMR Cortex-X2 CPU-kerne med 3.0 GHz, sammen med tre Cotex-A710 baserede mellemkerner på 2.5 GHz, samt fire effektive Cortex-A510 afledende kerner på 1,79 GHz.

GPU’en siges at være en Adreno 730, der takket være arkitektoniske forbedringer i forhold til Adreno 660 og Samsungs 4nm produktionsproces kan få op til 20 procent bedre ydeevne.

Når det gælder opkobling, forventer vi os et X65 5G modem med et teoretisk maksimum på download på 10 Gbit/s.

Se også: Nyheder om chipset