Stort dansk teleselskab advarer mod cyberkriminelle

Telmore advarer lige nu sine 700.000 mobilkunder mod falske sms'er med farlige links. Det kan være alvorligt, hvis du klikker på linkene.

Stort dansk teleselskab advarer mod cyberkriminelle

Med 700.000 er Telmore blandt de største teleselskaber i Danmark. Derfor er det også et selskab, som IT-kriminelle formentlig har top of mind, når de forsøger at svindle danske mobilkunder. Og det er lige netop hvad der sker lige nu og som har et omfang, der har fået Telmore til at advare mod svindlen på selskabets hjemmeside.

Telmore skriver, at de for øjeblikket oplever en stigning i falske sms’er til deres kunder – denne type svindel kaldes også for phishing. Det drejer sig i øjeblikket om sms’er, der fortæller modtagerne, at de har fået en ny telefonsvarer og opfordrer dem til at klikke på link for at få adgang til den. Denne tekst kan dog ændre sig, oplyser Telmore.

“Vi opfordrer derfor alle vores kunder til at være særligt opmærksomme på falske sms’er og til at lade være med at klikke på links i sms’er. Besøg i stedet firmaets hjemmeside uden at trykke på linket”, opfordrer Telmore.

Se også: Sammenlign priser på abonnementer

Nulstil telefonen hvis du har klikket på linket

Hvis du har klikket på et link og er i tvivl om, hvorvidt du har installeret noget, så anbefaler Telmore, at man nulstiller sin telefon til fabriksindstillinger og brug sikkerhedskopien, som er gemt før du klikkede på linket.

Du kan nemlig risikere, at du ved at trykke på linket har installeret en app, der giver andre adgang til at sende sms og kald, som koster penge.

Se også: Nyheder om phishing og falske sms’er

Sidste nye om temaet

Efterfølgende fulgte redaktionen op på temaet. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. 17/10/2020 blev historien fulgt op med en artikel med temaet Hvor er Android konkurrencen til iPhone 12 Mini? – Du finder artiklen her. Seneste nyheder om Telmore kan du læse her..