Teleselskab: Android 6.0 Marshmallow udgives 5. oktober

Det canadiske teleselskab, Telus, afslører i et internt dokument, hvornår Android 6.0 - kendt som Marshmallow - ruller ud til de første telefoner.

Teleselskab: Android 6.0 Marshmallow udgives 5. oktober

Android-versionen, som i de første 3 måneder som betaversion blot var kendt som Android M, er lige på trapperne. Det afslører et internt dokument fra teleselskabet Telus ifølge hjemmesiden MobileSyrup.

Læs også: Google døber den næste Android-version Marshmallow

Helt konkret fortæller dokumentet, at Nexus 5 og Nexus 6 modtager Android 6.0 Marshmallow den 5. oktober som de allerførste enheder. Det vil med andre ord sige om blot 10 dage. Ifølge teleselskabet kan det dog ikke udelukkes, at lanceringsdatoen ændres, og det vil formentlig også variere fra teleselskab til teleselskab, selv om der er tale om Nexus-enheder med den rene udgave af Android installeret.

Under alle omstændigheder passer datoen fint med den tidslinje, der blev lagt for Android M, da betaversionen blev afsløret tilbage til maj. Her ville de tre første måneder gå med tre betaversioner, hvor der opstod lidt forsinkelse. Til sidst, i 3. tredje kvartal, som snart er ovre, ligger den endelige lancering. Det vil altså sige, at deadlinen overskrides med få dage som følge af forsinkelsen.

Læs også: LG Nexus 5X får uofficiel pris og lanceringsdato

Foruden udrulningen af Android 6.0 Marshmallow til en række af de eksisterende Nexus-enheder lancerer Google også to nye smartphones: Nexus 5X fra LG samt Nexus 6P fra Huawei. Det er første gang, at to Nexus-smartphones lanceres på samme tid. Lanceringen af disse vil finde sted den 29. september, og hvis datoen for udrulningen er korrekt, giver det altså Google en lille uge til at igangsætte udrulningen.

Flere nyheder om emnet

Her følger vi op med den seneste udvikling i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 24/9/2015 fik historien nyt liv med et indlæg med tematikken Pressefotos af Nexus 5X og Nexus 6P lækket i nye farver – Den videre beretning kan læses her. Se også seneste nyt om tematikken her..