Teleselskaber vil åbne egen mobilbank

Sammenslutningen for de danske teleselskaber vil etablerer deres egen mobilbank, som skal fremme mobilbetaling.

Teleselskaber vil åbne egen mobilbank

Teleselskabernes sammenslutning 4T, som samler alle teleudbyderne i landet, vil via mobiltelefonen skabe deres egen konkurrent til de etablerede pengeinstitutter. Til efteråret vil de åbne deres eget elektroniske pengeinstitut, som kan bruges til nethandel eller mobiloverførsler fra person til person – og på sigt til at betale med mobiltelefonen i butikkerne. Det skriver Politiken.dk.

 – ”Vi har været i dialog med Finanstilsynet i de seneste seks måneder, og vi er nu så langt, at vi kan love, at vores tjenester etableres til efteråret,” siger Peter Bredgaard, direktør for 4T, der samler de fire udbydere bag de danske telenetværk: TDC, Telenor, Telia og 3.

Systemet, som 4T har, er et virtuelt betalingskort, som kan styres via mobiltelefonen – man kan derfor selv vælge om man ønsker et Visa-dankort fra en traditionel bank eller et virtuelt kort fra 4T.

På sigt kan mobiltelefonen være samlingspunktet for alle de plastikkort, fra dankort, medlemskort osv., som du formentlig har i pungen.

4T skal dog først godkendes som elektronisk bank, et såkaldt e-pengeinstitut.

Mobilbanken skal gøre det nemt at handle på nettet, så du ikke behøver indtaste kortnummer, bankoplysninger eller bruge NemID.

4T har ifølge, direktøren i Netplan, Torben Rune alle muligheder for at få et gennembrud, da mobilbetaling er en af fremtidens store satsninger og derfor oplagt for teleselskaberne at byde ind.

 – ”Det her er et stort brud mellem teleselskaber og banker, som hidtil har samarbejdet, men som nu har opdaget, at de kan konkurrere. Og jeg tror, at det længste strå vil blive trukket af teleselskaberne. Dels fordi de i denne sammenhæng ikke kan omgås, når det gælder mobilbetaling. Og dels fordi de har mere hånd i hanke med sikkerheden,” siger han.

Læs også:
 –
MobilePay – fremtidens betalingsmiddel?