TSMC prioriterer efter sigende Apple

Med en verdensomspændende mangel på chips prioriterer producenten TSMC Apple og en række større bilproducenter.

TSMC prioriterer efter sigende Apple

Det kunne sagtens tyde på, at chipproducenten TSMC prioterer Apple, når der på grund af chipmangel bliver produceret til kunderne, som alle står og mangler dem.

Som en konsekvens af coronapandemien er der lige nu mangel på chips på globalt plan, og det kan helt sikkert komme til at påvirke lanceringen af visse produkter. Samsung har for eksempel valgt at skippe Galaxy Note-serien af samme årsag. Det lader dog til, at Apple kan føle sig mere sikre på, at iPhone 13 ikke bliver ramt af dette.

Se også: Apple hyrer tidligere BMW-direktør til selvkørende bilprojekt

TSMC vil prioritere Apple

Ifølge DigiTimes ser det ud til, at TSMC kommer til at prioritere Apple. De hævder, at TSMC har planer om at prioritere ordrer fra Apple og enkelte store bilproducenter. Det er ikke direkte overraskende, at TSMC vælger at prioritere Apple, for den amerikanske gigant er en af TSMC’s vigtigste samarbejdspartnere.

Takket være TSMCs produktionsproces er Apples A-serie af chips mindst lige så gode, eller endda bedre, end konkurrenterne i Android-telefonerne. Nu producerer selskabet desuden også Apples M-serie af chips, der langsomt erstatter Intels processorer i Apples Mac-computere.

9to5Mac mener dog, at TSMC’s prioritering af Apple ikke nødvendigvis har den store betydning, når alt kommer til alt. Apples direktør, Tim Cook har tidligere advaret om, at Apple havde problemer med at få fat i store mængder chips med ”legacy nodes”. Det er med andre ord ikke sikkert, det er nok, at TSMC prioriterer Apple.

Det forventes at manglen på chips bliver endnu værre inden den igen forbedres. Producenter af biler, husholdningsapparater, mobiltelefoner og anden elektronik er alle ramt af chipmanglen.

Se også: De bedste iPhones lige nu

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 21/6/2021 blev historien fulgt op med nyheden Google arbejder på Apple-lignende “Find min telefon”-netværkKlik her for at åbne artiklen.. Få også seneste nyt om temaet her..