Xiaomi CyberDog: Billig open source robothund med avanceret tech

Xiaomi CyberDog er den kinesiske tech-producents bud på, hvordan en robothund skal se ud og fungere - og den er billig.

Xiaomi har egentlig længe været her og der og alle vegne, når det gælder gadgets – kigger man på deres hjemmeside, så sælger de en masse forskellige slags produkter til det smarte hjem. På mobilfronten er de faktisk også størst i verden, når det gælder solgte enheder, lige nu. Nu er de så også på vej ind i robotbranchen. Det sker med den nye Xiaomi CyberDog.

Xiaomi CyberDog til 10.000 kroner

Xiaomi CyberDog er netop blevet lanceret og kan ligne en robot, der skal tage kampen op med Boston Dynamics, men til en brøkdel af prisen. CyberDog får en pris på omkring 1.600 dollars, hvilket svarer til godt 10.000 kroner.

Til sammenligning koster Boston Dynamics Spot robothund tæt på 450.000 kroner.

Se også: Samsung robotter til hjemmet

Bygget på open source

CyberDog er dog ikke en virker-ud-af-kassen-robot. Ejerne skal selv gøre en del af det tunge arbejde, når det gælder programmering. Softwaren er open source og Xiaomi er ved at oprette sit eget fællesskab af robotudviklere, som vil kunne dele aktivitetsmoduler og andre komponenter, de udvikler.

CyberDog er udstyret med et Intel RealSense D450 dybdekamera med forskellige kameraer og andre sensorer af den slags, som Xiaomi bruger i smartphones. Det omfatter binokulære ultrabrede fisheye-linser, ultralydssensorer, GPS og berøringssensorer samt seks mikrofoner.

Umiddelbart ligner det, at robothunden mest er til udviklere, der så kan programmere hunden som de ønsker og derefter sælge den videre.

Se også: Priser på de absolut bedste Android telefoner

Kan bevæge sig 3,2 meter i sekundet og avanceret navigation

Hvad angår bevægelse, har Xiaomi tilsyneladende udviklet sine egne servomotorer og robothunden kan bevæge sig med op til 3,2 meter i sekundet. Den kan også udføre komplekse bevægelser som f.eks. baglæns hop. Den kan bære op til 3 kilo, så den kan også aflaste lidt på indkøbsturen.

Xiaomi forklarer også, at de har udviklet handlingsmoduler til f.eks. autonom objektsporing og til at undgå forhindringer helt ned i centimeterskala. CyberDog er i stand til at analysere sine omgivelser i realtid og kan generere navigationskort og udlægge en kurs til sin destination og undgå forhindringer undervejs.

Se også: De bedste robotstøvsugere til hjemmet

Kan følge sin ejer gennem rum

Med ansigtsgenkendelse kan den spotte og spore en ejer og følge ham gennem rum, mens den arbejder sig rundt om potentielle forhindringer.

Ud over den medfølgende fjernbetjening og Xiaomis CyberDog smartphone-app er der integration af stemmeassistent til håndfri betjening.

Robotten er også udstyret med tre USB Type-C-porte og en HDMI-port.

Se også: Find priser på gadgets til hjemmet

Lancering uden for Kina

I øjeblikket er der desværre intet nyt om tilgængelighed for Xiaomis CyberDog uden for Kina, men mon ikke Xiaomi har planer om også at lancere den uden for Kina på et tidspunkt.

Med den succes, som selskabet oplever for tiden, så vil det være underligt, hvis de ikke forsøger at sælge den i flere lande.

Se også: Nyheder om robotter

Fortsættelse:

Efterfølgende fulgte redaktionen op på temaet. Lasse Olsen fortsatte historien. 6/8/2021 fulgte vi op med artiklen om Xiaomi solgte flest smartphones i hele verden i juni – Følg den videre histore her. Se de seneste nyheder om emnet her.