YouSee klar med Wi-Fi-opkald og VoLTE efter to måneders test

Efter at have testet de to teknologier Wi-Fi-opkald og VoLTE i knap to måneder åbner YouSee for teknologien, så alle dets kunder nu får bedre telefonopkald.

YouSee klar med Wi-Fi-opkald og VoLTE efter to måneders test

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Fra i dag er der for mange YouSee-kunder væsentligt bedre lydkvalitet og dækning, når der foretages telefonopkald. Det TDC-ejede teleselskab er nemlig klar med både Wi-Fi-opkald og VoLTE (tale over 4G) efter at have testet teknologierne på en række Samsung-smartphones siden starten af maj.

Læs også: YouSee åbner op for test af Wi-Fi opkald og VoLTE

Hvis du har været plaget af dårlig indendørs mobildækning på trods af, at TDC Groups mobilnet flere gange er kåret til at være det bedste i Danmark, vil Wi-Fi-opkald gøre en kæmpe forskel. Nu kan du nemlig foretage dine telefonopkald over dit Wi-Fi i stedet for din mobildataforbindelse – noget der sker helt automatisk, hvis din telefon understøtter 

”Ca. hver 10. dansker oplever dårlig indendørs dækning, og for dem er det en rigtig god løsning at kunne ringe op via Wi-Fi. Selvom vores kunder kan ringe via landets bedste mobilnet, så kan store glasfacader og effektiv isolering nemlig reducere dækningen indvendig. Og her er det rigtig smart, at man nu har mobildækning, blot man er koblet på en Wi-Fi-forbindelse i huset,” siger Kasper Ørtvig, mobildirektør i YouSee.

Læs også: Nu er Telenor klar med både Wi-Fi-opkald og VoLTE

Wi-Fi-opkald fungerer i samspil med den anden teknologi, som YouSee nu også lancerer for alle kunder: VoLTE (tale over 4G). Hvis du forlader dit hjem midt under et Wi-Fi-opkald og ikke længere er forbundet til dit Wi-Fi, vil opkaldet nemlig ikke blive afbrudt, som man ellers kunne forestille sig. I stedet flyttes opkaldet helt automatisk over til telefonens 4G-netværk takket være understøttelse for VoLTE.

Fælles for Wi-Fi-opkald og VoLTE er, at de er med til at give en langt bedre dækning for telefonopkald end på 2G- og 3G-nettet, ligesom opkaldstiden reduceres og kvaliteten forbedres markant.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Disse smartphones understøtter Wi-Fi-opkald og VoLTE

Det er ikke alle smartphones, der virker med de to nye teknologier. Faktisk er det relativt få smartphones, hvor det virker ud af boksen på nuværende tidspunkt, selv om teknologierne efterhånden ikke er helt nye. YouSee oplyser, at følgende smartphones virker med Wi-Fi-opkald og VoLTE:

Samsung:
Galaxy S6 og Galaxy S6 edge
Galaxy S7 og Galaxy S7 edge
Galaxy S8 og Galaxy S8 Plus
Galaxy A3 (2017) og Galaxy A5 (2017)

Apple:
iPhone 6 og 6 Plus
iPhone 6s og 6s Plus
iPhone SE
iPhone 7 og 7 Plus

Derudover vil de nyeste modeller fra både Sony og Huawei også snart understøtte Wi-Fi-opkald og VoLTE, oplyser teleselskabet.

Seneste nyt om It, tele & tech