AI bringer døde berømtheder tilbage – som de ville se ud i dag

En fotograf har brugt kunstig intelligens til at vise, hvordan afdøde berømtheder kunne se ud i dag, hvis de stadig var i live.

AI bringer døde berømtheder tilbage – som de ville se ud i dag

Hvordan ville ikoner som Kurt Cobain, prinsesse, Diana, John Lennon, Michael Jackson, Freddie Mercury, Bruce Lee, Elvis Presley og andre se ud i dag, hvis de stadig levede i dag?

Det giver en kunstner sit bud på i en kunstudstilling med titlen “As If Nothing Happened”, der har skabt en række billeder af afdøde berømtheder, som de kunne se ud i dag med hjælp fra kunstig intelligens.

Se også: Kan kunstig intelligens efterligne stemmer?

Vækker afdøde berømtheder til live

Den Istanbul-baserede fotograf Alper Yesiltas har brugt kunstig intelligens til at forestille sig, hvordan berømtheder og kendte personer som prinsesse Diana, Michael Jackson, Paul Walker, Amy Winehouse og andre ville se ud, hvis de havde været i live og var blevet ældre.

Han forklarer selv, at da han begyndte at lege med teknologi, så ønskede han at bruge den til at se at se nogle af de mennesker, han savnede, foran sig.

Alper Yesiltas forklarer, at det er forskelligt, hvor lang tid det tager ham at skabe et helt færdigt billede, men at det tager et stykke tid, før et billede føles “ægte” for ham.

Du kan se billeder af de berømte, men desværre døde mennesker, som Yesiltas og kunstig intelligens giver et bud på, hvordan ville se ud i dag, her.

Se også: Hvad kan man med kunstig intelligens?

The Simpsons som virkelige mennesker

For noget tid siden legede en anden også med kunstig intelligens til at frembringe billeder af, hvordan karakterer fra The Simpsons kunne se ud i virkeligheden.

Sagen efterfølgende

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 16/9/2022 kørte vi nyheden; Test og anmeldelse af Porsche Taycan Sport Turismo – Læs her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om chatgpt..