AI-genereret videoer viser fantastiske muligheder

Videoredigering baseret på AI kan ændre videoer på få sekunder blot ud fra tekst, lige som det er tilfældet med bl.a. DALL-E 2 til billeder.

AI-genereret videoer viser fantastiske muligheder

AI-kunst er blevet mainstream takket være AI-tjenester som DALL-E 2 og MidJourney. Værktøjerne gør det muligt for alle at skabe næsten alle de billeder, de kan drømme om, ud fra blot en kort tekst.

Resultaterne kan være meget, meget mærkelige alt efter, hvilken tekst man fodrer dem med, men kunstnere, designere og brands lærer at bruge teknologien, nogle gange med i hvert fald interessant udfald. For eksempel har ketchup-giganten Heinz brugt DALL-E til at udvide sin Draw Ketchup-kampagne.

Se også: Skab vild kunst med AI

DALL-E til marketing

Tidligere har mærket bedt tilfældige mennesker i 18 lande om at tegne begrebet ketchup, men så bad de DALL-E om at gøre det. Resultaterne er ikke bare surrealistiske; DALL-E’s fortolkning af ketchup viser, hvad OpenAI’s platform forstår ved ketchup, og i forlængelse heraf, hvordan vi opfatter ketchup og på det brugte Heinz til en kampagne.

Men det har været stillbilleder – nu begynder vi at se, hvad der er muligt inden for AI-genererede videoer.

Se også: Hvad kan man med kunstig intelligens?

AI-videoer viser fantastiske muligheder

Den AI-drevne videoredigeringsplatform Runway har været involveret i udviklingen af tekst-til-billede AI-kunstgeneratoren Stable Diffusion og nu er de klar med tekst-til-video-generering.

Også her taster man tekst ind og så tilpasser videoen sig til teksten. I dette tilfælde er der tale om en optaget video, hvor scenen bliver ændret. En tenniskamp på græs bliver til en tenniskamp i ørkenen, på månen og så videre.

Videoen herover viser måske i lidt begrænset omfang, hvad der er muligt, men der hersker ingen tvivl om, at vi allerede inden for kort tid får nogle helt uvante muligheder til videoredigering med denne slags AI-værktøjer. Videoredigering, der tidligere kunne tage timer eller dage, kan meget vel gøres på få minutter eller måske endda sekunder i fremtiden.

Sidste tilføjelse til sagen

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på historien. 4/8/2022 publicerede vi en sag med fokus på Test og anmeldelse af BMW i4 – Den videre historie om temaet finder du her. Seneste nyt om emnet kan du finde her.