DALL-E 2 skaber billeder ud fra en kort tekstbeskrivelse

Skaberne af AI-alogitmen GPT-3 har udviklet en ny algoritme, der kan skabe overbevisende billeder på baggrund af en kort tekstbeskrivelse.

Bag denne nye algoritme, kaldet DALL-E 2, finder vi OpenAI, der nok er bedst kendt for deres AI-alogitme GPT-3. DALL-E 2 er et AI-program, der kan generere overbevisende billeder på baggrund af en kort tekstbeskrivelse.

Kunstig intelligens er kun et af emnerne i denne omgang af Fokus. Er du ikke klar over hvad Fokus er? Teknofil hedder vores kanal på Youtube, hvor vi hver uge bringer en Fokus-video. Her snakker vi om den forgangne uges nyheder indenfor teknologi, kommer med gode tips, snakker om nyeste gadgets, smart home, elbiler, fremtidens teknologi og svarer på seernes mange gode spørgsmål. I denne omgang af Fokus kigger vi også om smarte termostater, roaming i EU og svarer på seernes gode spørgsmål. Hele videoen kan du se herover.

Se også: Nyheder om kunstig intelligens

En kort tekst skaber et originalt billede

I brug er DALL-E 2 utroligt simpel: Skriv en kort tekstbeskrivelse, som for eksempel “isbjørn der spiller bas”, hvorpå der genereres et fotorealistisk billede, som aldrig før har eksisteret. Algoritmen kan også redigere i eksisterende billeder.

Som navnet antyder, er der tale om en ny version af DALL-E-alogitmen, som virksomheden først præsenterede i starten af 2021.

Version 2 af DALL-E kommer med højere opløsning, lavere responstid og har nye funktioner såsom muligheden for at redigere et eksisterende foto.

I videoen herover kigger vi nærmere på DALL-E. Hvad skal det bruges til, hvilken risiko er der ved teknologi som denne og hvordan vil det udvikle sig?

Læs også: Hvad er kunstig intelligens?

Smart radiatortermostater, roaming og konkurrence

I denne omgang af Fokus på Teknofil har vi også andet end DALL-E 2 på programmet. Her handler det også om smarte radiatortermostater, der kan spare på varmen, roaming i mobilabonnementer og svar på spørgsmål fra vores seerne.

Vi sparker også gang i en ny konkurrence, hvor man kan vinde en Vogel tabletholder til bagsædet i bilen. Se hele videoen øverst i artiklen.

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Siden redaktionen kørte dette opslag er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 6/4/2022 fortsatte vi fortællingen med en vinkel omkring Test og anmeldelse af Audi Q4 e-tron – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Få også seneste nyt om temaet her..