ChatGPT får 8 nye stemmer – sådan lyder de

OpenAI arbejder på otte nye mandlige og kvindelige stemmer med forskellige accenter i ChatGPT. De nye stemmer er også bedre til at sige dyrelyde og lydord.

ChatGPT får 8 nye stemmer – sådan lyder de

OpenAI ser ud til at tilføje nye stemmer til ChatGPT’s avancerede stemmetilstand – og vi ved allerede, hvordan de kommer til at lyde.

Der er i dag fire forskellige stemmer at vælge mellem i ChatGPT’s avancerede stemmetilstand, hvor man kan tale naturligt med AI-chatbotten: Cove, Juniper, Breeze og Ember.

Men snart kan der komme hele otte nye stemmer til ChatGPT’s stemmetilstand. Hjemmesiden TestingCatalog har gravet i ChatGPT-appen og opdaget otte nye potentielle stemmemuligheder. Ingeniør Tibor Blaho har på X delt eksempler på, hvordan hver stemme lyder.

Se også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Sådan lyder ChatGPT’s nye stemmer

De påståede nye stemmer er Fathom, Glimmer, Harp, Maple, Orbit, Rainbow, Reef, Ridge og Vale.

Dette vil blive føjet til ChatGPT’s fire eksisterende stemmer. De nye stemmer lader til at adskille sig fra hinanden ud fra køn og accenter, hvor Fathom og Vale lyder som briter og Reef lyder australsk.

OpenAI annoncerede ChatGPT Stemmetilstand i maj som en del af sin nye sprogmodel, GPT-4o, der integrerer tekst, billede og lyd i én model.

GPT-4o’s imponerende evner blev noget overskygget af demostemmens uhyggelige ligheder med skuespillerinden Scarlett Johansson og en efterfølgende udtalelse fra skuespillerinden selv om, at hun havde afvist OpenAI’s direktør Sam Altmans anmodning om at bruge hendes stemme til modellen.

Ikke desto mindre blev ChatGPT Stemmetilstand rullet ud til et udvalgt antal ChatGPT Plus-brugere i juli, og der har været ret stille om stemmetilstanden siden da.

Se også: OpenAI er bekymret: Folk udvikler følelser for ChatGPT

Siger dyrelyde med svingende succes

Af Tibor Blahos demonstration hører man de nye stemmer læse en passage, der inkluderer hundegøen og lyden af krager. Stemmerne gør deres bedste for at portrættere dyrelydene med varierende grad af succes.

Nogle af stemmerne ser ud til bare at sige ”vov” og ”kra”, mens andre rent faktisk forsøger at efterligne lydene fra hunde og krager. Hvis det ikke var for disse imitationer, hvoraf nogle lyder tynde og robotagtige, ville man ikke vide, at det er AI-genererede stemmer.

ChatGPT’s stemmetilstand er ret ny. Faktisk så ny, at stemmemodaliteten stadig kun er tilgængelig for en lille del af ChatGPT Plus-brugerne. Da det er usikkert, hvornår lydfunktionen bliver udbredt til flere brugere, er der heller ingen detaljer om, hvornår ChatGPT får de otte nye stemmer.

Se også: Nu kan du generere gratis AI-billeder i ChatGPT med DALL·E 3