ChatGPT skrev Nick Cave-sang – en grotesk hån, lyder det fra musikeren

Musikeren Nick Cave er ikke imponeret over den Nick Cave-sang, som ChatGPT har skrevet og kalder teksten for en grotesk hån mod det at være menneske.

ChatGPT skrev Nick Cave-sang – en grotesk hån, lyder det fra musikeren

En Nick Cave-fan bad den meget omtalte AI-skrivetjeneste ChatGPT om at skrive en sang som var den skrevet af Nick Cave. Musikeren selv var langt fra imponeret.

ChatGPT har været i alverdens medier de seneste uger for dets evner til at skrive tekster og artikler baseret på et par linjers input. I starten virkede mange oprigtig imponerede over den kunstige intelligens’ evner til at skrive tekster, men det er langt fra alle typer tekster og artikler, der falder lige heldige ud. For eksempel mener en universitetsunderviser, at ChatGPT skriver forfærdelige opgaver til dumpekarakter.

Som sangskriver egner den sig heller ikke, i hvert fald ikke, hvis den skal skrive sange for musikeren Nick Cave.

Se også: Hvad kan kunstig intelligens?

Kalder ”Nick Cave-sang” for en parodi

En fan af Nick Cave sendte sangtekst til musikeren, som ChatGPT har skrevet som var det en Nick Cave-sang. Det fortæller han i sit nyhedsbrev Red Hand Files.

Caves tekster er typisk meget dystre og kommer omkring forskellige aspekter ved det at være menneske på godt og ondt: kærlighed, sorg, lidelse og religion.

Her er en linje, som botten skrev med udgangspunkt i, at det skulle være en Nick Cave-sang.

“I am the sinner, I am the saint / I am the darkness, I am the light / I am the hunter, I am the prey /I am the devil, I am the savior”.

Nick Cave kalder teksten for en parodi og peger på, at den mangler de menneskelige aspekter. Du kan læse hele teksten her.

Se også: De smarteste telefoner

Data oplever ikke det at være menneske

“Det kunne måske med tiden skabe en sang, der på overfladen ikke kan skelnes fra en original, men det vil altid være en replikation. Sange opstår ud af lidelse, hvormed jeg mener, at de er baseret på den komplekse, indre menneskelige kamp for skabelse. Så vidt jeg ved, føler algoritmer ikke. Data lider ikke. ChatGPT har ingen indre væren, den har ikke været nogen steder, den har ikke udholdt noget, den har ikke haft modet til at række ud over sine begrænsninger, og derfor har den ikke kapacitet til en fælles transcendent oplevelse, da den ikke har nogen begrænsninger, som den kan transcendere fra.”

“Med al kærlighed og respekt i verden, så er denne sang noget lort, en grotesk hån mod det at være menneske”, slutter han kritikken.

 

Seneste nyt i fortællingen

Sagen har udviklet sig. Siden vi kørte artiklen er der sket mere. Steen Jørgensen gik videre med historien. 6/1/2023 fulgte vi op med en vinkel omkring Microsoft kan give Bing ChatGPT-funktioner for at konkurrere med Google – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Seneste nyheder om chatgpt finder du her..