Google-ansatte ude med hård kritik af ChatGPT-konkurrenten

Medarbejdere hos Google har riven ude efter SEO Sundar Pichai og siger, at lanceringen af Bard var forhastet, forfejlet og kortsigtet.

Google-ansatte ude med hård kritik af ChatGPT-konkurrenten

Tilsyneladende er Googles egne ansatte ikke så vilde med annonceringen af Bard. I sidste uge forsøgte Google at overhale Microsoft ved at annoncere Bard, selskabets kommende konkurrent til Bings nye AI-baserede søgning.

Dagen før Microsofts event, hvor de annoncerede den nye version af Bing og Edge, der ny begge er baseret på teknologi fra OpenAI, annoncerede Google Bard i et blogindlæg.

Se også: Telefoner med smarte brugerflader

Google Bard-lancering kostede 100 milliarder dollars

Google afholdt derefter et eget event dagen efter Microsofts event. De fleste forventede nok at se en værdig konkurrent i Bard, men Google viste kun en lille del frem af det, brugerne kan forvente og fortalte, at en preview til Bard kommer i løbet af de næste uger.

Resultatet blev, at Googles aktier gik ned, mens Microsofts skød i vejret. Google blev også lidt til grin, da den første demo af Bard indeholdt faktafejl om James Webb Space Telescope.

Analytikerne var ikke de eneste, der var misfornøjede med Googles annoncering, der kostede selskabet 100 milliarder dollars i værdi.

Se også: Hvad kan Bard?

Ansatte giver Sundar Pichai dumpekarakter

Åbenbart var også de ansatte utilfredse med at Googles topchef Sundar Pichai pludselig skulle vise Bard frem.

Ifølge CNBC var en række ansatte ude på selskabets eget interne forum for at klage over den forhastede og forkludrede annoncering. En ansat skrev, at Google bør fokusere på et mere langsigtet perspektiv.

“Kære Sundar, Bard-lanceringen og afskedigelserne var forhastede, forfejlet og kortsigtet,” stod der på en meme med et billede af en seriøs Pichai.“ Det indlæg fik mange positive tilkendegivelser fra de ansatte, skriver CNBC.

En anden ansat kaldte annonceringen og ledelsesteamets generelle præstation for “komisk kortsigtet”.

“Sundar og ledelsen fortjener en Perf NI,” stod der i en anden populær meme med en hentydning til den laveste kategori i selskabets vurderingssystem for de ansatte.

Mens Google kæmper med at få Bard ud ad døren, er Microsoft i weekenden begyndt med at rulle adgang til den nye version af Bing med ChatGPT-funktioner ud til brugerne.

 

 

Sidste tilføjelse til historien

Tematikken er stadig aktuel. Steen Jørgensen holdt fast i sin interesse i tematikken. Efterfølgende d. 13/2/2023 publicerede vi en nyhedsartikel med fokus på Bill Gates: ChatGPT er lige så vigtig opfindelse som computere og internettet – Læs fortsættelsen her. Læs også seneste nyt om temaet her.