Google arbejder på ‘supercharged Assistant’ baseret på LLM-teknologi

Folk ønsker flere digitale hjælpemidler siger Google, der vil peppe Assistant op med LLM-teknologi - det vil også føre til fyring af 1000vis af ansatte.

Google arbejder på ‘supercharged Assistant’ baseret på LLM-teknologi

Google har annonceret internt, at de er i gang med en opdatering af Google Assistant med den nyeste LLM (large language model)-teknologi.

I en intern mail offentliggjort af Axios gør Google opmærksom på det store potentiale i generativ AI til at ændre folks liv og selskabet ser en enorm mulighed for at udforske, hvordan en supercharged assistent, drevet af den nyeste LLM-teknologi, ville se ud.”

Se også: Hvordan fungerer kunstig intelligens?

Stor forbedring af Google Assistant

Faktum er, at den del af holdet allerede er i gang med at arbejde på det, og fokus i starten er på mobilen, hvilket bør henvise til Assistant i Android.

Netop Google Assistant i Android lader til at skulle få en generativ AI-baseret funktion, der kan sammenfatte websider, når man trykker på en knap.

Smarte Displays og højtalere er den anden store formfaktor og har en brugerflade, der primært er tænkt at fungere via tale. Det er ikke svært at forestille sig, at Google Bard kan oversætte svar.

Se også: Brugervenlig mobil

Brugerne ønsker flere hjælpemidler

Google fortæller, at de oplever en “et stærkt ønske om hjælpemidler og samtaleteknologi, der kan forbedre deres liv” fra brugerne.

Resten af mailen beskriver en intern omstrukturering, der skal hjælpe til med selskabets nye ”Assistant vision”, og som blandt andet resulterer i en række afskedigelser.

Se også: Google Bard er konkurrent til ChatGPT

Vil fyre tusindvis af ansatte

Axios fortæller, at “tusindvis af ansatte, der arbejder på Assistant, kan miste jobbet. Til slut står der, at Google er “dybt engageret i Assistant, og vi er optimistiske med hensyn til dens lyse fremtid.”

Google har dog faktisk brugt de sidste par år på at skære ned på Assistant-funktioner så som tredjeparts apps/spil til Assistant og Conversational Actions/”Actions on Google”, der var den første metode for udviklere til at udvikle til Assistant.

De seneste opdateringer har ikke budt på noget større inden for funktionalitet.