Google Assistent fortæller dig, hvilken sang du har på hjernen

Kender du dét at få en sang på hjernen, men at man hverken kan huske tekst eller kunstner? Så kommer Google Assistent dig nu til undsætning.

Google Assistent fortæller dig, hvilken sang du har på hjernen

Vi kender vist alle til ikke at kunne huske en sang, men blot melodien. Det kan være frustrerende, grænsende til det irriterende. Nu kan du, blot ved at nynne en melodi, finde ud af, hvilken det er. Googles nye værktøj hedder “Hum to Search”, og det er vi helt sikkert mange, der bliver glade for.

Læs også: Virker Google Assistent ikke med stemmen? Sådan løser du det

Nyn sangen for Google Assistent

Rent praktisk fungerer det ved, at man nynner, fløjter eller synger en melodi til sin mobile enhed. I Google-appen til Android og iOS kan man trykke på mikrofonen og sige “Hvad er det for en sang?” eller trykke på knappen “Søg efter en sang”.

Man skal nynne i 10-15 sekunder, før der kommer et forslag til kunstner, titel og albumcover fra Google frem. “Hum to Search” fungerer også med Google Assistent, hvis blot man siger “Hey Google, hvad er det for en sang?”

Efter at have hørt din nynnen (eller brummen) bruges machine learning-algoritmer til at genkende og identificere den eller de sange, der matcher melodien.

Teknologien går helt tilbage til Now Playing-funktionen, der blev introduceret med Pixel 2 i 2017, der kunne identificere sange, selv når man var offline. Et år senere blev samme metode også brugt til SoundSearch-widgeten, og nu behøver Google altså slet ikke at høre den originale lyd eller tekst for at genkende et track.

Funktionen er i øjeblikket tilgængelig på engelsk på iOS og på mere end 20 sprog på Android, inklusiv dansk.

Læs også: Test af Google Nest Audio – Perfekt tilføjelse til smarthjemmet