Google Lens konverterer håndskrevet tekst til digital tekst

Nu kan Google Lens kopiere dine håndskrevne noter og indsætte dem som digital tekst på din computer.

Google Lens konverterer håndskrevet tekst til digital tekst

Man sidder til et møde og ordstyreren vælger at skrive notater på et whiteboard. Så sidder man der og er nødt til at skrive det hele ned på sin computer eller telefon. Besværligt og omstændeligt. Det kan Google have en løsning på takket være deres Google Lens-app.

Med den kan man rette telefonens kamera mod et objekt, hvorefter appen søger via Google Search eller bruger billedgenkendelse til at give mere information om objektet. Man kan også få sprog oversat i real-time. Men nu kommer der en ny funktion i appen, der kan konvertere håndskrift til digital tekst.

Læs også: Google lancerer Nest WiFi med indbygget Google Assistent

For at konvertere teksten, skal du blot rette Google Lens mod de håndskrevne krummelurer, og så får du to valgmuligheder – kopiere teksten eller sende det til din computer. Den første mulighed siger sig selv – teksten bliver kopieret og kan derefter sættes ind i telefonens notat-app eller et andet sted, hvor man kan sætte tekst ind. Mulighed nummer to sender den kopierede tekst til computeren, hvor du derefter kan sætte den ind i Google Docs eller lignende.

Det lyder jo supersmart, men der er også ulemper. For det første kan du kun bruge Google Chrome som webbrowser, og du skal være logget ind på samme konto som på din telefon. Det fungerer ikke med andre browsere, heller ikke selvom du er logget ind på en Google-konto. For det andet skal håndskriften være relativt let at læse. Den kan ikke være de værste kragetæer, for så gætter Google Lens, og den rammer sjældent rigtigt.

Læs også: Fire forbedringer til Googles videoopkalds-app, Duo

Google Lens har længe kunnet genkende ord og søge efter dem, så på en måde er det på tide, at man også kan kopiere teksten og let sætte den ind et andet sted. Vil du tage den nye funktion på et test-run, skal du sørge for at have den nyeste version af Google Chrome og downloade Google Lens på Android eller Google-appen på iOS. iOS-appen har Lens integreret.

Læs også: Bevar kontakten: 5 gode og gratis apps til videoopkald