Googles AI lærer sprog den ikke er trænet i

Googles kunstige intelligens har lært sig ting, som den ikke er trænet i – Google indrømmer, at der foregår mærkelige ting med AI.

Googles AI lærer sprog den ikke er trænet i

I et interview med CBS’ 60 Minutes indrømmede Google’s tekniske chef James Manyika, at virksomhedens AI på en eller anden måde havde lært et sprog, som den ikke er blevet trænet i.

“Vi har opdaget, at den med meget få opfordringer på bengalsk”, sagde Manyika, “nu kan den oversætte bengalsk helt uden problemer”.

Se også: Hvilke jobs trues af kunstig intelligens?

AIs selvlærende egenskaber forvirrer udviklerne

Som CBS bemærker, er disse former for “selvlærende egenskaber” “mystiske” og fortsætter med at forvirre udviklerne, selv om de bliver mere og mere almindelige.

Senere i interviewet bekræftede CEO Sundar Pichai også, at der faktisk foregår nogle mærkelige ting med AI, som selv eksperter ikke kan forklare.

“Der er et aspekt af dette, som vi kalder – alle os på området kalder det for en ‘sort boks’,” sagde han i interviewet. “Man forstår det ikke helt. Og du kan ikke helt fortælle, hvorfor den sagde dette.”

Se også: Muligheder med kunstig intelligens

Kryptisk svar på sikkerheden omkring AI

Hvis dette får dig til at føle dig utryg, er du slet ikke alene. CBS-interviewer Scott Pelley spurgte også Pichai om, hvor sikkert det var for Google at slippe sin AI løs på samfundet, hvis dets egne udviklere ikke helt forstår, hvordan den fungerer.

Pichias svar: “Jeg tror heller ikke, at vi fuldt ud forstår, hvordan en menneskelig hjerne fungerer.”