Microsoft lancerer ChatGPT 4 med AI-videoer

Microsoft forklarer, at ChatGPT 4 bliver lanceret i denne uge med muligheden for at lave videoer ud af korte beskrivelser.

Microsoft lancerer ChatGPT 4 med AI-videoer

ChatGPT har været overalt de seneste måneder, og det ser ud til, at Microsoft er i gang med at opgradere AI-værktøjet med en opdatering, der igen kan vende rampelyset mod ChatGPT.

Microsoft har nemlig planer om at lancere GPT 4 allerede i løbet af denne uge, og med den opdatering skal man kunne lave AI-genererede videoer ud fra simple tekstbeskrivelser.

Manden bag afsløringen er Andreas Braun, CTO ved Microsoft Germany. Han afslørede planerne ved et event for nylig med overskriften ”AI in Focus – Digital Kickoff”. Her sagde Braun: “Vi introducerer GPT-4 i næste uge [uge 11, red.] vi vil have multimodale modeller, som vil give helt andre muligheder – for eksempel videoer.”

Se også: ChatGPT er den vigtigste opfindelse siden internettet

Få svar fra chatbot på video

GPT 4 er den store underliggende sprogmodelteknologi, der ligger bag apps som ChatGPT. Som det er nu, kan ChatGPT kun svare i tekstform, men det ser ud til, at den kommende opdatering ændrer på det.

ChatGPT bliver ikke det første værktøj, der giver AI-genererede videoer som svar. I 2022 lancerede Meta Make-A-Video, der skaber realistiske videoer baseret på korte tekstbeskrivelser. Det lyder til, at den næste version af ChatGPT kan noget tilsvarende.

Ved AI-eventet forklarede Microsoft, at GPT 4 bliver ”multimodal”. Hoger Denn, Director of Business Strategy hos Microsoft Germany, forklarede, at det giver selskabets AI mulighed for at oversætte en brugers tekst til billeder, musik og video.

Se også: ChatGPT til smartwatch

Kan bruges af call center

Microsoft gav et eksempel på, hvordan et call center kan bruge GPT 4 til automatisk at oversætte telefonsamtaler mellem ansatte og kunder til tekst.

Det kan spare enorme mængder tid og arbejde, der ellers bliver brugt på at sammenfatte samtalerne, efter de er afsluttet.

Se også: Hvad kan man med kunstig intelligens?

Kommer ChatGPT 4 til Bing?

Udover den store interesse og ventelister fortalte Microsoft ikke noget om integrationen af ChatGPT i selskabets webbrowser Bing. Med tanke på den seneste tids kontroverser, som AI-delen i Bing har forårsaget, føler Microsoft måske, at det er for sensitivt et emne lige nu.

Efter integration af chatbot i Bing er det ellers første gang nogensinde, at Bing har rundet 100 millioner daglige brugere, så mon ikke teknikken kommer der til også.

Det er imidlertid meget muligt, at vi måske ikke behøver vente så længe på at se, hvad den næste generation af ChatGPT kan, med tanke på lanceringen denne uge. Samtidig forventer vi, at Microsoft kan ordne nogle af de problemer, der har været med AI-assistenten.