Microsoft vil tage kvanteherredømmet i den nye AI-æra

Microsoft ser enorme muligheder i kunstig intelligens og kvantecomputere og vil lancere nye AI-tjenester med afsæt i ChatGPT.

Microsoft vil tage kvanteherredømmet i den nye AI-æra

Verden går ind i en gylden AI-alder og med afsæt i ChatGPT ønsker Microsoft at sætte sig tungt på kunstig intelligens, lyder det fra CEO Satya Nadella.

Sidste uge løb World Economic Forum i Davos, Schweiz, af stablen, hvor mange ting blev diskuteret inden for økonomi. Her i blandt også den indflydelse, som kunstig intelligens får på verdensøkonomien.

Det er især ChatGPT udviklet af OpenAI, der har sat gang i tankerne om de muligheder, som AI kan levere i fremtiden. Grundlæggende taler man om revolutionerende nye produkter og tjenester, der vil forandre den menneskelige produktivitet og fremtidens arbejde.

Microsoft er et af de selskaber, der investerer mest i OpenAI og ChatGPT og skulle for nylig have godkendt en investering på 10 milliarder dollars i selskabet.

Se også: Hvad kan man med kunstig intelligens?

Vil føre an i kvantecomputerrevolutionen

Satya Nadella, Microsofts bestyrelsesformand og administrerende direktør, fortalte verdens ledere i Davos i sidste uge, at hans virksomhed har til hensigt at lede kvantecomputerrevolutionen, som vil være med til at drive nye AI-innovationer.

“Microsoft vil opnå kvanteoverlegenhed og sigter mod at bygge en kvantecomputer til generelle formål.”

Han forklarede, at en guldalder for kunstig intelligens er på vej og vil omdefinere arbejde, som vi kender det i dag.

“Microsoft åbner op for adgang til nye AI-værktøjer som ChatGPT”, siger Nadella. “Jeg ser disse teknologier fungere som en co-pilot, der hjælper folk med at gøre mere med mindre.”

Se også: Oversigt til de mest smarte telefoner

AI kan bruges til alt

Han nævner selv som eksempel på, hvad ChatGPT kan bruges til, en ekspertkoder fra Silicon Valley, der forbedrede sin produktivitet med 80 % ved at bruge modellen til at hjælpe med at skrive bedre kode hurtigere.

Et andet eksempel var en indisk landmand, som kunne bruge en GPT til at få adgang til et uigennemskueligt regeringsprogram via internettet, selv om han kun talte en lokal dialekt.

Seneste tilføjelse til sagen

Historien fik nyt liv. Steen Jørgensen kunne ikke lade være. Allerede d. 24/1/2023 gik redaktionen videre med artiklen om OpenAI-CEO spår skuffelse over GPT-4Klik her og læs den fulde artikel.. Se også seneste nyt om emnet her..