Ny AI-billedgenerator er trænet med dine Facebook-billeder

Metas nye AI-billedgenerator, ”Imagine with Meta AI”, omdanner tekst til fotos. Vi har prøvet den imponerende billedgenerator. Se 40 sjove fotos.

Ny AI-billedgenerator er trænet med dine Facebook-billeder

I onsdags lancerede Meta – selskabet bag Facebook, Instagram og X-konkurrenten Threads – en ny AI-funktion kaldet ”Imagine With Meta AI”.

Den nye AI-funktion danner kreative billeder ud fra en tekstbaseret prompt. De første test peger på en AI, der fungerer utroligt godt – og det kan man måske også godt forstå. Algoritmen er nemlig blevet trænet med 1,1 milliarder offentlige billeder slået op på Facebook og Instagram.

Læs også: Meta tester AI’s intelligens – konkluderer at AI er dum

Trænet med dine billeder på Facebook og Instagram

Siden 2016 er der dagligt blevet uploadet over 95 millioner billeder til Instagram. I dag har Meta et gigantisk billedkatalog fra brugere, der har uploadet billeder til Facebook og Instagram. Det er netop disse fotos, som den nye AI funktion har fået fået sine evner fra.

Meta har brugt 1,1 milliarder offentligt tilgængelige billeder til træningen af den nye algoritme. Det kan dermed potentielt være ét eller flere af dine offentlige billeder, som Meta har brugt. Det er nemlig kun de billeder ,som man aktivt angiver som private, der ikke bruges til træningen af algoritmen.

Benytter Metas Emu-platform

Hvert billede, som den nye AI-funktion danner, bliver skabt i fire udgaver med en opløsning på 1.280 x 1.280 pixels. De kan gemmes i JPEG-format.

Det er Metas egenudviklede Emu-platform, som genererer AI-billederne baseret på den læring, som algoritmen har opnået fra  træningen af de mange billeder. Det er altså de 1,1 milliarder offentligt tilgængelige billeder, som har dannet grundlag for den nye Emu-baserede AI-funktion.

“Vi har nydt at høre, hvordan folk har brugt vores tjeneste til at lave sjovt og kreativt indhold i chats,” siger Meta i en pressemeddelelse.

Endnu ikke tilgængelig i Danmark

For at komme i gang med “Imagine With Meta AI” skal man besøge hjemmesiden imagine.meta.com. Har man ikke allerede en Meta-konto, kan man oprette en gennem sin Facebook- eller Instagram-profil. En Meta-konto er påkrævet for at bruge Imagine With Meta AI.

Der er dog endnu et benspænd. Indtil videre er AI-billedgeneratoren kun tilgængelig i USA, men du skal blot tilgå hjemmesiden med en VPN koblet til en amerikansk server, og så kan du bruge AI’en.

Se de sjove billeder fra Imagine With Meta AI

Imagine With Meta AI lader til at være en utrolig velfungerende AI-billedgenerator. Vi er i hvert fald positivt overraskede over dels hvor hurtigt den genererer billederne og dels kvaliteten af resultaterne.

I ægte AI-ånd bad vi ChatGPT om at generere 10 prompts med sjove og mærkelige billeder, som Metas nye AI-billedgenerator skulle skabe. Her er resultaterne:

1. “En giraf i et rum fyldt med gigantiske marshmallows, der forsøger at jonglere med flamingoer.”

 

2. “En pingvin, der surfer på en regnbue med en paraply som skateboard.”

3. “En ninja-koala, der spiller air guitar på toppen af ​​et isbjerg i en tropisk lagune.”

4. “En dansende robot-dinosaur i en discokugle-drevet tidsmaskine.”

5. “En abe iført solbriller, der styrer en rumraket lavet af bananer.”

6. “En astronaut-kanin, der spiser pizza på en måne lavet af ost.”

7. “En magisk enhjørning, der laver graffiti på en regnbue i et intergalaktisk graffiti-kunstgalleri.”

8. “En snorklende elefant med en jetpack, der udforsker havbunden af ​​en boblende sodavandsø.”

9. “En smilende snebold, der kører en snescooter i et snefnug-freestyle-stævne.”

10. “En kaktus, der spiller violin i en ørkenkoncertsal for en forsamling af dyr.”

Læs også: Threads, Metas konkurrent til X, kommer snart til Europa