Threads, Metas konkurrent til X, kommer snart til Europa

Med en række nye ændringer er Metas direkte konkurrent til X, Threads, klar til at indtage det europæiske marked allerede denne måned.

Threads, Metas konkurrent til X, kommer snart til Europa

Meta, som er firmaet bag Facebook, lancerede tidligere på året deres bud på en konkurrent til X, som fik navnet Threads. Appen slog rekord i antal downloads til trods for, at den ikke var tilgængelig i Europa.

Men det kan snart ske. Ifølge The Wall Street Journal kommer Threads nemlig langt om længe til Europa. Det sker efter en række justeringer, som gør, at appen opfylder kravene fra EU. Ifølge oplysningerne vil det sociale medie blive tilgængeligt allerede i løbet af december.

Læs også: Brugerne flygter fra Threads

Skrappe krav fra EU har forsinket Threads i Europa

Twitter, eller det der i dag hedder X, har, sammen med Facebook, siddet massivt på markedet for sociale medier igennem en årrække. Men da Meta tidligere på året lancerede deres konkurrent til X, gjorde EU’s skrappe datasikkerhedsregler, at appen i første omgang ikke blev tilgængelig for europæiske brugere.

For at opfylde kravene fra EU vil Meta derfor lave en væsentlig ændring til Threads. Det skal nemlig være muligt at tilgå Threads uden at oprette en konto først.

En anden faktor, som ifølge avisen også spiller ind, er at Meta generelt har forbedret Threads. Blandt andet er det nu muligt at slette en Threads-konto uafhængigt af Instagram. Tidligere var Threads i høj grad bygget op omkring, at Instagram skulle bruges til nem og gnidningsfri oprettelse af en Threads-konto.

En uafhængig analyseekspert spår, at det vil resultere i over 40 millioner nye brugere henover 2024, hvis/når Threads kommer til Europa.

Læs også: Guide: Sådan downloader du Threads i Danmark

Usikker fremtid for konkurrenten X

Det er bestemt ikke et skidt tidspunkt, at Meta vælger at arbejde på at gøre Threads tilgængelig i Europa. Fremtiden for den direkte konkurrent, X, ser nemlig ud til at være noget usikker under Elon Musks ledelse.

I kølvandet på en række antisemitiske tweets fra Elon Musk har flere af de helt store og betydningsfulde annoncører valgt at trække sig fra platformen.

Læs også: Musk: Derfor skal alle brugere af X betale