ChatGPT bliver snart opgraderet med sprogmodellen GPT-5

Den generative AI-chatbot ChatGPT kommer måske allerede i en ny og forbedret version drevet af sprogmodellen GPT-5 senere i år.

ChatGPT bliver snart opgraderet med sprogmodellen GPT-5

OpenAI har fået skarp konkurrence fra mange andre udviklere, der arbejder med deres egne generative AI-værktøjer såsom chatbots og billedredigeringsværktøjer.

Lige nu gælder det om hele tiden at være foran, hvis man skal have del i de mange penge, som techgiganter og investorer smider efter udviklerne af de populære AI-funktioner.

Hos OpenAI er man derfor i fuld gang med at forbedre sine sprogmodeller. Ifølge rygterne kan vi allerede senere i år forvente at se næste generation af selskabets sprogmodel, der driver ChatGPT, kaldet ChatGPT 5. Ifølge Business Insider skal den kommende version af sprogmodellen rumme nogle væsentlige opgraderinger, når det gælder ydelsen.

Læs også: Vagthund: ChatGPT overtræder regler om privatlivets fred

Træner telefonagenter

Nogle virksomheder har tilsyneladende allerede fået lov til at teste den næste generation af tekstbaseret generativ AI fra OpenAI. De, der har prøvet GPT-5, mener, at ydeevnen er mærkbart bedre. De går dog ikke i detaljer med, hvad der specifikt er forbedret.

Rygter siger i øvrigt, at OpenAI er ved at træne sin generative AI i at føre telefonsamtaler. Det skal gøre det muligt at bruge AI til specifikke opgaver, som foregår over telefonen. Det kan måske være at tage imod reservationer eller lignende. Men der kan også være tale om mere komplekse opgaver. Det er svært at gætte på, da vi ikke kender noget til, hvilke konkrete forbedringer ChatGPT 5 har at byde på.

Det er ikke desto mindre underholdende at tænke på, at vi i nærmeste fremtid kan have AI-assistenter, der ringer og laver reservationer, hvor de taler med lige så digitale AI-drevne telefonsystemer.

Læs også: Apple vil træne ChatGPT-konkurrent med nyhedsmediers indhold

Sikkerhedstest før lancering

Selv om der altså allerede nu er virksomheder, der har fået et kig på ChatGPT med GPT-5, kan det godt vare noget tid, inden offentligheden får adgang til den opgraderede AI-løsning.

Ud over at testes internt skal den kommende generative AI også sikkerhedstestes. Her skal et hold udsætte ChatGPT med GPT-5 for en række udfordringer, der sikrer, at den fungerer hensigtsmæssigt og ikke udgør nogen som helst form for sikkerhedsrisiko. Først når sikkerhedstesten er tilfredsstillende gennemført, vil ChatGPT 5 være tilgængelig for almindelige brugere.

Det er måske meget fornuftigt med tanke på, at der er et nært forestående valg i både USA og Storbritannien. Samtidig er det gang på gang påvist, at nutidens AI-løsninger dummer sig og udviser uhensigtsmæssig adfærd. Vi har derfor nok ikke set de sidste tilfælde af en AI-løsning, der er manipulerende og får eksistentiel krise, danner historisk ukorrekt billeder eller kommer med foruroligende beskeder til en selvmordstruet bruger.

Den gratis udgave af ChatGPT bruger i dag sprogmodellen GPT-3.5, mens ChatGPT Plus anvender GPT-4. Der findes også sprogmodellen GPT-4 Turbo, som er tilgængelig via OpenAI’s API og den gratis udgave af Microsoft Copilot.

Se også: Top 5: De absolut bedste Android-mobiler