OpenAI lancerer GPT-4o – hurtigere sprogmodel med forbedret stemmetilstand

OpenAI lancerer en ny og forbedret udgave af GPT-4 med en kraftigt forbedret stemmetilstand, der skal tage kampen op med Google Assistent og Siri.

OpenAI lancerer GPT-4o – en forbedret udgave af GPT-4-sprogmodellen, der  i dag bruges i ChatGPT Plus.

Se også: OpenAI vil udfordre Google med sin egen ChatGPT-søgemaskine

GPT-4o er hurtigere, bedre og gratis

Den opdaterede GPT-4o-sprogmodel “er meget hurtigere” og forbedrer “evnerne på tværs af tekst, syn og lyd,” oplyser OpenAI’s tekniske direktør Mira Murati.

Den forbedrede sprogmodel er gratis for alle ChatGPT-brugere, og dem, der abonnerer på ChatGPT Plus, vil fortsat “have op til fem gange så stor kapacitet” som gratis brugere.

I et blogindlæg oplyser OpenAI, at funktionerne i GPT-4o-sprogmodellen “vil blive rullet ud iterativt”, men dens tekst- og billedfunktioner vil begynde at blive rullet ud i ChatGPT allerede nu.

OpenAI’s direktør Sam Altman oplyser, at modellen er “indbygget multimodal”. Det betyder, at den kan generere indhold eller forstå prompts enten fra stemme, tekst eller billeder. Udviklere, der vil lege med GPT-4o, får adgang til API’en, som koster det halve og er dobbelt så hurtig som GPT-4 Turbo – den sprogmodel, som Microsoft i dag bruger i Copilot.

OpenAI går efter Siri og Google Assistent

Der kommer også nye funktioner til ChatGPT’s stemmetilstand som en del af den nye model. Appen vil kunne fungere som en stemmeassistent i stil med den i filmen Her, der reagerer i realtid og observerer verden omkring dig.

Den nuværende stemmetilstand er mere begrænset, idet den reagerer på én besked ad gangen og kun arbejder med det, som den kan høre.

Sådan er det ikke i den nye stemmetilstand i ChatGPT Plus. Nu kan man afbryde chatbottens stemmesvar, den kan opfange forskellige følelser, og den taler med en mere naturlig menneskelignende kadence. Skulle man ønske det, kan man også bede chatbotten om at tale som en robot.

Se også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Ingen ChatGPT-søgemaskine – endnu

I ugen op til lanceringen af GPT-4o var der modstridende meldinger om, at OpenAI ville annoncere en AI-søgemaskine, der skulle konkurrere med Google og Perplexity – enten i form af en stemmeassistent indbygget i GPT-4 eller en helt ny og forbedret sprogmodel, GPT-5.

Det skete dog ikke, men det er ikke ensbetydende med, at søgemaskinen ikke kommer på et senere tidspunkt.

Se også: Hvilken AI-chatbot skal jeg vælge? Se de 11 bedste chatbots

Forsmag på Apple-nyheder

OpenAI’s annoncering af den nye sprogmodel er formentlig en forsmag på, hvad vi kan forvente at se fra Apple, når it-giganten afholder sin årlige WWDC-udviklerkonference i juni.

Apple skulle have lagt sidste hånd på en aftale med OpenAI, som leverer teknologien til nogle af Apples kommende AI-løsninger i iOS 18 og den kommende iPhone 16-serie.

OpenAI’s fokus på den forbedrede stemmeassistent i ChatGPT er formentlig en indikation af, hvilke forbedringer vi kan forvente at se i Siri.