Så meget strøm bruger Googles kunstige intelligens

Googles AI-søgeresultater udskældes for sit enorme strømforbrug. Det bruger hvert sekund samme mængde strøm, som det kræver at oplade syv elbiler.

Så meget strøm bruger Googles kunstige intelligens

Har vi overhovedet brug for søgeresultater med kunstig intelligens? De AI-genererede Google-søgninger udskældes for dårligere søgeresultater, stjæler trafik fra hjemmesider og sluger masser af el i processen.

Se også: Hvad er kunstig intelligens?

Søgninger med AI er 10 gange mere energikrævende

Det viser sig, at disse AI-søgeresultater kræver omkring ti gange så meget energi som en traditionel Google-søgning. Ifølge forskningsfirmaet Digiconomist kan tilføjelse af AI-genererede svar til alle Google-søgninger nærme sig energiforbruget i hele Irland. Hver søgning kræver tre watt-timer elektricitet, hvilket ikke lyder af meget ved første øjekast. Det er mere eller mindre den samme strøm, som en LED-pære i dit hjem bruger, hvis du lader den være tændt i en time.

Problemet opstår, når man tænker på, hvor mange Google-søgninger der foretages i løbet af en dag. Ifølge Statista havde Google i gennemsnit 8,5 milliarder søgninger om dagen i 2023, eller 98.379 søgninger pr. sekund. Hvis hver AI-genereret søgning kræver 3 watt-timer elektricitet, er det et forbrug på 295.138,88 watt-timer eller 295,14 kilowatt-timer.

Læs også: Google satser alt på AI: Googles søgemaskine får AI-opgradering

Så meget strøm bruger Googles AI-søgeresultater

Den gennemsnitlige elbil, der blev solgt i 2023, havde et batteri på 40 kilowatt-timer (kWh), hvilket betyder, at den elektricitet, som AI-søgninger brugte i et enkelt sekund, kunne have været brugt til at drive omkring syv og en halv gennemsnitlige elbiler.

Det er 442,7 opladninger af elbiler pr. minut, 26.562,5 opladninger af elbiler pr. time eller 637.500 opladninger af elbiler pr. dag. Og det er værd at nævne, at disse tal kun tager højde for Googles elforbrug i forbindelse med AI-genererede søgeresultater. AI og store sprogmodeller er energikrævende bruges i mange dele af Googles, og andre virksomheders, forretning.

Se også: Googles søgemaskine med AI giver farlige og forkerte svar