Samsungs Galaxy AI-funktioner kommer til S23, Fold5 og Flip5

Nye Galaxy AI-værktøjer som Circle to Search, Live Translate, Chat Assist med mere kommer overraskende også til Samsungs topmodeller fra 2023.

Samsungs Galaxy AI-funktioner kommer til S23, Fold5 og Flip5

Som en del af gårsdagens Galaxy Unpacked-event annoncerede Samsung en lang række AI-funktioner til Galaxy S24, S24+ og Galaxy S24 Ultra.

Lidt overraskende kom det også frem, at Samsung vil opdatere sidste års topmodeller fra Galaxy S23-serien samt de to foldbare telefoner Galaxy Flip5 og Fold5 og tabletten Galaxy Tab S9 med nogle af disse værktøjer. Det vil ske i løbet af første halvår 2024, oplyser Samsung.

Se også: Priser på Samsung Galaxy S24 Ultra

Galaxy AI-funktioner skal hjælpe til i hverdagen

Samsungs nye AI-værktøjer omfatter ting som Chat Assist, som kan oversætte sprog i realtid eller udføre tonekorrektion i tekster og e-mails.

Der er også Suggested Edits i fotos, som automatisk korrigerer ting som skygger og refleksioner, og Circle to Search, som er drevet af Google og kombinerer traditionelle tekstbaserede forespørgsler med visuel søgning svarende til Google Lens-appen. Tanken er, at disse funktioner skal hjælpe brugerne med en mere praktisk hverdag.

I øjeblikket er det uklart, om hele pakken af Galaxy AI-funktioner vil være tilgængelig på de nævnte 2023-modeller. Det skal også understreges, at dansk ikke er den del af sprogpakken til Samsungs nye AI-funktioner.

Se også: Test af Samsung Galaxy S24 Ultra

Kan Galaxy S23, Flip5 og Fold5 håndtere AI-funktioner?

Det der overrasker ved Samsungs udmelding er, at det overhovedet er muligt for sidste års modeller at håndtere de nye Galaxy AI-funktioner, uden den nye Snapdragon 8 Gen 3-chip og Exynos 2400-chip, der bruges S24-serien.

Snapdragon 8 Gen 3-chipsettet har særligt fokus på at levere en effektiv AI-behandling og må formodes at være bedre til dette end Snapdragon 8 Gen 2, der sidder i S23 Ultra.

Samsung understreger, at brugerne kan få fuld kontrol over brugen af AI-funktionerne på S24-telefonerne, hvor de kan deaktivere onlinebehandling af data, så alt bliver behandlet og bearbejdet direkte på telefonen. Det er noget, der kræver rigtig høj ydeevne af telefonen og derfor bliver det interessant at se, hvordan det påvirker ydeevnen på sidste års S23-telefoner, når de skal til at håndtere krævende AI-tjenester.

Samtidig er der meget lidt forskel på hardwaren i S24 og S24+ sammenlignet med S23 og S23+, så der er nærmest intet incitament til at købe den nye serie, når sidste års modeller, der er faldet betragteligt i pris siden lanceringen sidste år, får disse nye AI-funktioner.

Se også: De bedste smartphones i Danmark lige nu

Galaxy AI på abonnement?

Det tyder på, at Samsung satser stort på Galaxy AI. Galaxy AI vil i starten være gratis (de første to år), men herefter skal der tegnes et abonnement for at kunne bruge funktionerne. Der er endnu ikke sat en pris på abonnementet på Galaxy AI.

Se også: Pris, sammenligning og tilbud på Samsung-telefoner