USA og EU slår pjalterne samme om positiv anvendelse af AI

Kunstig intelligens kan bruges til at løse store globale problemer, lyder det fra USA og EU i forbindelse med et stort AI-samarbejde.

USA og EU slår pjalterne samme om positiv anvendelse af AI

EU og USA har begge forpligtet sig til at samarbejde om forskning, der skal føre til at bruge AI i forbindelse med store globale udfordringer som klimaforandringer og minimering af eftervirkningerne af naturkatastrofer.

I udtalelsen fra EU Kommissionen forklares det, at Administrative Arrangement on Artificial Intelligence for the Public Good også skal kunne hjælpe med at takle udfordringer, der har med sundhedsvæsen, energi og landbrug at gøre.

Se også: De mest intelligente telefoner

AI kan bruges til mange forskellige positive ting

De to parter forventer, at AI kommer til at spille en rolle, når det kommer til at forudsige ekstremt vejr og naturkatastrofer, samt bidrage positivt til landbruget ved at analysere jordbund og atmosfæriske forhold, samt adfærd hos fugle og insekter.

EU Kommissionen udtaler, at resultater og ressourcer skal deles med med internationale partnere, der deler fælles værdier, men som mangler relevante kapaciteter til at hjælpe dem med at håndtere sådanne nødsituationer og udfordringer.

“På grundlag af fælles værdier og interesser vil forskere fra EU og USA slå sig sammen om at udvikle samfundsmæssige anvendelser af kunstig intelligens og samarbejde med andre internationale partnere for at opnå en virkelig global virkning,” tilføjer EU Kommissær for Interne Markeder, Thierry Breton.

Se også: Hvad kan man med kunstig intelligens?

Kunstig intelligens kan løse store globale problemer

National sikkerhedsrådgiver for USA, Jake Sullivan nævner i USA’s udtalelse om aftalen, at samarbejdet kommer til at fremme ansvarlige fremskridt inden for kunstig intelligens med henblik på at løse store globale udfordringer med en fælles udviklingsmodel og integreret forskning for at give vores samfund fordele.

Dette nye samarbejde er det seneste mellem de to regioner med fokus på avanceret teknologi og handel. Medlemslandene i EU var også med i gruppen af lande, der skrev under på Declaration for the Future of the Internet-aftelen med USA om en global vision for fremtiden for internettet og relaterede teknologier.

 

 

Mere til historien

Der er kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 26/1/2023 fulgte vi op med artiklen; Microsoft vil tage kvanteherredømmet i den nye AI-æraKlik her og læs artiklen.. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.