Med iPadOS 15 skal en iPad blive mere produktiv

Apples kommende iPadOS-software til iPads har det primære formål, at gøre den mere produktiv - samt indsnævne afstanden mellem computer og iPad.

Med iPadOS 15 skal en iPad blive mere produktiv

Det er kun to år siden, at Apples iPad fik sit helt eget styresystem, iPadOS. Inden da kørte iPad’en på samme software som iPhones. Siden da er der sket meget med softwaren på iPads. Men en ting er gået igen med hver eneste opdatering siden 2019: At gøre iPad’en mere produktiv, og derved at gøre den til et alternativ til den bærbare computer. Med nyeste udgave af iPadsOS, version 15, som kommer til efteråret, så rykker iPad’en endnu tættere på PC’en. Det sker med bedre multitasking og en hjemmeskærm med flere funktioner.

Læs også: Den bedste iPad til de fleste – til den billigste pris

En mere avanceret hjemmeskærm på iPad

Først og fremmest bliver hjemmeskærmen på iPads noget sjovere. Hvor al pladsen tidligere ikke har været udnyttet særligt godt, så forsøger Apple sig nu med mere fleksible widgets og placeringer af dem. Derudover kommer App Biblioteket, som vi kender fra iPhones med iOS 14, til iPadOS 15.

Med App Biblioteket bliver der mulighed for at gemme apps væk, som man ikke bruger så ofte, og dermed have bedre overblik. Det bliver dog ikke implementeret på samme måde, som vi kender det på iPhone, men nærmere en løsning vi kender fra Android.

Læs også: FaceTime kommer til Android og Windows

Se også: Alle disse iPhones får det nye iOS 15

Bedre multitasking på iPads med iOS 15

Multitasking får også endelig en overhaling. Nye ikoner gør det nemmere at gå i split-visningstilstand, og Apple nævnte også en såkaldt hylde -funktion, der gør det lettere at skifte mellem de forskellige opgaver.

Og det er bare enkelte ting, som kommer til iPad i iOS 15. Mange af nyhederne i iOS 15 kommer nemlig også til iPadOS 15. Det er blandt andet en stor opdatering af FaceTime med portrætfunktion med sløret baggrund, SharePlay med deling af lyd, spatial audio og mange andre nyheder.

iPadOS 15 kan iPads med Apples nye M1-chip endelig fuldt ud udnytte den hurtige chip, så deres ydelse er på højde med MacBook Air, MacBook Pro og Mac Mini.

Se også: De billigste priser på iPad

Sidste nye om temaet

Temaet fortsætter med at være relevant. Lasse Olsen fandt det relevant at følge op på temaet. Efterfølgende d. 21/5/2021 publicerede vi en nyhedsartikel med fokus på De første test af den nye iPad Pro – skærm og M1-chip imponerer – Artiklen kan du læse her her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..