Ældre tager MobilePay i brug som aldrig før

MobilePay får tilslutning fra ældre brugere som aldrig før. På bare tre år er andelen af danskere over 60 år, som bruger appen, mere end seksdoblet.

Ældre tager MobilePay i brug som aldrig før

De yngre danskere bliver overhalet af seniorerne, når det gælder væksten i tilslutningen til MobilePay. I en pressemeddelelse oplyser MobilePay, at danskere over 60 år tager MobilePay i brug som aldrig før.

Læs også: Nu kan du betale med MobilePay direkte fra låseskærmen

Hvor kun 5 % af danskere over 60 år brugte betalingsappen i 2014, er det nu en tredjedel – altså 6,5 gange så mange. Der er dog en endnu større vækst hos de endnu ældre mellem 75-105 år. I 2014 brugte under 1 % MobilePay. Det tal er nu steget til 12 %, hvilket er hele 16 så mange.

”Gennem mange år har der i Danmark berettiget været debat om, hvorvidt bl.a. de ældre risikerede at blive tabere i digitaliseringen af vores samfund. Vores tal viser, at der stadig er store forskelle i brugen af MobilePay, men at der er en meget positiv og hurtig udvikling. De ældre haler hastigt ind på resten af befolkningen og reducerer dermed det digitale efterslæb,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay.

MobilePay
Her ses andelen af fem forskellige aldersgrupper i årene 2014, 2015, 2016 og 2017. Foto: MobilePay

For den yngre del af befolkningen under 60 år er der også fremgang at spore, men markant mindre. Her er andelen steget 2,4 gange, efter 80 % nu bruger MobilePay i forhold til cirka en tredjedel i 2014.

Tallene kan dog være et udtryk for, at den yngre del af befolkningen blot har taget MobilePay til sig utroligt hurtigt de første år, og nu haler den ældre og langsommere del af befolkningen så småt ind på de 3,5 mio. danskere, som i forvejen har den populære betalingsapp.

Læs også: MobilePay på offensiven – skruer priserne ned

Selv om de ældre har overhalet de yngre i væksten, er det fortsat de yngre der bruger appen mest. Blot 50 % af ældre mellem 60-64 år er aktive brugere, og for dem der har rundet 100 år er der kun få aktive brugere, oplyser MobilePay.