Android 8.0 Oreo er officiel: Ruller ‘snart’ ud til Pixel og Nexus

Googles nyeste Android-version er omsider officiel - og som ventet blev navnet blev Oreo. Se hvilke mobiler der får den nye Android-version først.

Android 8.0 Oreo er officiel: Ruller ‘snart’ ud til Pixel og Nexus

Efter fem måneder med flere betaudgaver af Android O er Google nu klar med den endelige og længe ventede udgave. Det er sket ved en event i New York City, hvor Google fejrede udgivelsen af den nye Android-software i forbindelse med den totale solformørkelse, der fandt sted i USA tidligere i aftes.

Læs også: Google bekræfter: Android Oreo lanceres mandag aften

Som altid har der været mange spekulationer om, hvad Google dog kunne på at kalde den nye Android-version. I en afstemning mente hele 73,3 % af Mobilsidens læsere, at Google vil kalde versionen for Oreo – og ganske rigtigt. Det er netop det navn, som Google har valgt at give den nye Android-version.

Androids hjemmeside har Google netop offentliggjort det nye navn og alle de nye funktioner, der følger med.

Android 8.0 Oreo ruller ud i år – Pixel/Nexus opgraderes ‘snart’

Ved udgivelsen af en ny Android-version som Oreo rejser det sædvanlige spørgsmål sig altid: hvilke telefoner får softwaren – og i så fald hvornår? Det er der desværre ikke noget enkelt svar på.

Det er nemmest at starte med Googles egne telefoner, for her har producenten nemlig oplyst på dets supportside, at Pixel, Pixel XL, Nexus 5X og Nexus 6P opgraderes til Android 8.0 Oreo. Det sker ifølge Google ‘snart’, hvilket blot drejer sig om dage. Allerede nu begynder de første personer dog at melde om, at opdateringen er udsendt til deres Nexus- eller Pixel-telefoner. Også Pixel C og Nexus Player bliver opdateret til Android 8.0 Oreo, skriver Google.

I et blogindlæg oplyser Google følgende:
“Udgaver af Android 8.0 Oreo til Pixel og Nexus 5X/6P er ved at blive testet hos teleselskaberne, og vi forventer snart at begynde at rulle det ud i faser sammen med Pixel C og Nexus Player. Vi har også arbejdet tæt med vores partnere, og inden slutningen af året ventes hardwarepartnere inklusiv Essential, General Mobile, HMD, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp og Sony at opgradere enheder til Android 8.0 Oreo”. 

Hvis du har en af Googles nyere smartphones og enheder, som kan opgraderes til Android 8.0 Oreo, kan du allerede tage et smut forbi Androids hjemmeside og downloade den nye software i form af et såkaldt factory image. Hvis du er en smule it-kyndig, kan du eksperimentere med at flashe softwaren på din enhed og dermed undgå at skulle vente på at modtage opdateringen ‘over the air’. Du kan læse en vejledning (på engelsk) om hvordan du gør dette her.

Læs også: Android O bliver sidste opdatering til OnePlus 3 og 3T

Og så er der naturligvis også de mange andre Android-enheder på markedet. Her er der intet simpelt svar. Mange producenter oplyser ikke noget konkret om, hvilke modeller der får den nye version og hvornår, da de ofte har erfaret, at det er svært at overholde de lovede deadlines.

Android Oreo

Flere producenter har dog meldt ud omkring deres planer med Android 8.0 Oreo. OnePlus har tilbage i juni måned oplyst, at både OnePlus 3 og 3T får Android 8.0 Oreo, men dette bliver til gengæld også deres sidste opgradering. OnePlus 5 får naturligvis også softwaren, men hvornår er endnu uvist.

Nokia har også allerede meldt ud, at Nokia 3, 5 og 6 får Android 8.0 Oreo ”så snart den er udgivet til OEM-partnerne”. Det må også formodes at gælde for den helt nye Nokia 8.

ASUS har også for nyligt lovet, at alle telefoner i Zenfone 3- og Zenfone 4-serien bliver opgraderet til Android 8.0 Oreo.

Mobilsiden arbejder på en komplet oversigt over, hvad status er for udrulningen af Android 8.0 Oreo til de fleste nyere Android-smartphones. Denne oversigt vil komme hen over de næste uger og vil løbende blive opdateret.