Android 8.0 Oreo ude til OnePlus 5T: Sådan får du opdateringen nu

Så er der godt nyt til ejere af OnePlus 5T. Onsdag aften er udrulningen af den nye opdatering nemlig begyndt. Se hvordan du får opdateringen med det samme.

Android 8.0 Oreo ude til OnePlus 5T: Sådan får du opdateringen nu

Det vælter frem med Oreo-opdateringer til Android-smartphones for tiden. Blandt andet blev OnePlus 5 opdateret til Oreo for tre uger siden, og nu er turen kommet til efterfølgeren: den nyeste OnePlus 5T.

Læs også: OnePlus får swipe-navigation ligesom iPhone X

I en forumtråd har OnePlus onsdag aften offentliggjort, at udrulningen netop er gået i gang. Der er tale om en opdatering på 1,68 GB, som ikke kun opdaterer Android-versionen til 8.0 Oreo, men også OnePlus’ egen OxygenOS-tilpasning til version 5.0.2.

OnePlus oplyser følgende nyheder i den store opdatering:

Nyhederne i Android 8.0 Oreo til OnePlus 5T
System:
• Opgraderet Android-version to Oreo (8.0)
o Nyt design i hurtigindstillinger
o Generelle fejlrettelser og forbedringer
o CPU-sikkedsrettelser udført: CVE-2017-13218

Applikationer:
• Opdateret hjemmeskærm til version 2.2
• Opdateret Galleri til version 2.0
• Opdateret Vejr til version 1.9
• Opdateret File Manager til version 1.7.6

Sådan får du opdateringen med det samme

Som med så mange andre softwareopdateringer udruller OnePlus den nye opdatering gradvist for at kunne bremse opdateringen ved eventuelle fejl. Som udgangspunkt kan du tjekke efter softwareopdateringerne ved at vælge Indstillinger » Softwareopdateringer. Hvis din OnePlus 5T siger, at den er opdateret, kan du gennemtvinge udrulningen af opdateringen til din mobil med et lille trick.

Du kan allerede nu få opdateringen ved at benytte en såkaldt VPN-tjeneste, som dirigerer al din internettrafik igennem en server i et andet land. Hos OnePlus’ servere i den anden ende ser derfor ud som om, at du er i det pågældende land, som du har valgt, at forbindelsen skal gå igennem.

Læs også: Sammenligning OnePlus 5 vs OnePlus 5T

Der findes et væld af VPN-tjenester – både til computere og smartphones, og der findes både gratis udgaver og tjenester, der koster penge. Tjenesterne varierer også derfor ekstremt meget i kvalitet (hastighed og stabilitet), men disse faktorer er spiller en mindre rolle, da VPN-tjenesten her kun skal bruges til at tjekke efter nye softwareopdateringer og ikke til at downloade selve opdateringen.

Mobilsiden.dk anbefaler derfor, at du downloader appen ”Opera Free VPN – Unlimited VPN”, som er en utrolig simpel, brugervenlig og ikke mindst gratis VPN-tjeneste fra firmaet bag den velkendte Opera-webbrowser. Alternativt kan du bruge appen TunnelBear. For at aktivere en VPN-forbindelse på din mobil skal du gøre følgende:

  1. Download appen fra Google Play
  2. Klik på ”Get Started” og swipe igennem guiden
  3. Et popupvindue åbner på din telefon, som spørger om lov til at oprette en VPN-forbindelse. Klik på ”OK”.
  4. Appen er nu klar til brug. VPN-tjenesten er deaktiveret, så klik på knappen ”Connect”.
  5. Appen forbinder automatisk til den nærmeste server – højst sandsynligt i Holland. Klik derfor på ”Change Region” og vælg Germany eller Canada på listen.
  6. Din internettrafik dirigeres nu igennem en server i det valgte land, og du kan nu tjekke efter opdateringen til Android 8.0 Oreo. Gå til telefonens indstillinger og scroll ned til ”Systemopdateringer” og tjek efter softwareopdateringer.
  7. Inden du klikker videre og begynder at downloade opdateringen, skal du gå ind i Opera VPN igen for at slå VPN-forbindelsen fra. Du klikker derfor på ikonet helt øverst til venstre, som udvider sidemenuen (eller swiper fra ventre side mod højre). Her er der en lille knap øverst, som du skal klikke på for at deaktivere tjenesten.
  8. Vend nu tilbage til indstillingerne og begynd download af softwareopdateringen. Nu kan du downloade den med fuld hastighed og genstarte telefonen, når den er klar – og så har din OnePlus 5T Android 8.0 Oreo.