Android Q får understøttelse af mørkt tema

Træt af at blive blændet af mobilens hvide tema, når du bruger den i mørke? Det bliver formentlig slut i Android Q, som får et mørkt systemtema.

Android Q får understøttelse af mørkt tema

Der har i flere år været rygter om, at Android får understøttelse af et mørkt systemtema, som ændrer alle menuer og apps til et mørkt design. Hidtil har det dog ikke været officielt understøttet i Android, selv om Google af flere omgange har eksperimenteret med funktionen.

Læs også: Nu ruller mørkt tema ud til YouTube-appen

Men nu ser det alligevel ud til, at et mørkt systemtema bliver en realitet. Android Police har nemlig spottet en kommentar fra en Google-udvikler i Googles fejlrapporteringssystem til Chrome-browseren. Her skriver udvikleren:

”Mørkt tema er en godkendt Q-funktion (…) Q-teamet (udviklere der arbejder på Android Q, red.) vil gerne sikre sig, at alle forudinstallerede apps understøtter mørkt tema. For at lancere mørkt tema med succes skal alle brugerfladeelementer have mørkt tema inden maj 2019.”

Apps
Foto: 9to5google.com

Google snakker normalt aldrig offentligt om kommende Android-funktioner. Noget kunne da også tyde på, at det var ikke meningen, at alle skulle læse kommentaren. Kort tid efter Android Police bragte historien, skjulte Google nemlig den side, hvor kommentaren var at finde.

Et andet sted nævner udvikleren, at det mørke tema kan slås til og fra under Indstillinger ➜ Skærm ➜ Mørkt tema. Tanken med funktionen er altså, at tredjepartsapps også skifter over til et mørkt tema, når man aktiverer funktionen i telefonens indstillinger.

Til en start vil det dog formentlig være ret begrænset, hvor mange apps der understøtter funktionen, da Google formentlig udgiver et API hen over de kommende måneder i forbindelse med en betaudgivelse af Android Q. Derefter har udviklere formentlig mulighed for at understøtte mørke temaer i deres apps.