Android-styresystemet til pc’er, Remix OS, er blevet aflivet

Det ambitiøse styresystem Remix OS, som er en kraftig modificeret udgave af Android til computere, er blevet droppet af firmaet bag, Jide.

Android-styresystemet til pc’er, Remix OS, er blevet aflivet

Omkring årsskiftet 2015/2016 introducerede firmaet Jide noget ganske bemærkelsesværdigt – nemlig en tilpasning af Android-styresystemet, der var optimeret til at blive betjent på bærbare computere, og som samtidig var kompatibel med Intel-processorer og lignende hardware.

Læs også: Få Android på din PC med det specialudviklede Remix OS 2.0

Firmaet var på en måde flere foran producenter som Samsung i forhold til at omdanne Android-styresystemet til et pc-miljø med et fuldt ud funktionelt skrivebord, muligheden for at have flere (og justerbare) vinduer åbne på en gang og en proceslinje i bunden af skærmen, som man kender det fra en pc.

Remix OS
Foto: Mobilsiden.dk

Remix OS, som styresystemet hed, fik dog aldrig rigtigt sit helt store gennembrud, selv om det var muligt at købe enheder såsom en tablet og en transportabel mini-PC på Jides hjemmeside med styresystemet installeret. Det hjalp heller ikke, at brugerne endda selv kunne installere styresystemet på deres egne pc’er som alternativ eller supplement til Windows.

Remix OS led blandt andet under, at det ankom uden de såkaldte Google Play-tjenester, hvilket betyder, at det hverken var muligt at logge ind med en Google-konto under opsætningen af produktet, bruge Play-butikken og alle andre Google-tjenester, der ellers normalt er at finde overalt i Android-styresystemet. Disse Google Play-tjenester skulle manuelt installeres efter installationen af styresystemet.

Læs også: Android-styresystemet Remix OS 2.0 kommer til flere computere

Derfor meddeler ejerne bag nu på Jides hjemmeside, at man har trukket sig fra forbrugersegmentet og i stedet kun fokuserer på at levere løsninger til virksomheder, som ønsker Jides software og hardware. Firmaet mener, at det kan revolutionere den måde, som virksomhederne fungerer på ved at gøre brug af deres løsninger, og når ressorcerne er små, er der ikke længere mulighed for at udvikle på produkter til forbrugerne, oplyser firmaet. Dermed sluttede projektet inden det for alvor blev udviklet færdigt.

Hvis du vil have Android-styresystemet som et pc-miljø så let og elegant som muligt, er den bedste løsning på nuværende tidspunkt fra Samsung. Her kan du tilslutte enten Samsung Galaxy S8 eller Galaxy S8+ i en dock, som skal tilkøbes. Denne dock er så tilsluttet en pc-skærm, en mus og et tastatur, og straks driver hele telefonen et pc-lignende styresystem, som dog stadig er Android.

Microsoft kom dog alle andre i forkøbet med dette koncept, da it-giganten i slutningen af 2015 lancerede Display Dock, som via funktionen Continuum i Windows 10 Mobile-telefoner kan drive et pc-lignende miljø på samme måde.