ARCHOS Citee Connect: Første elektriske løbehjul med Android

Et fransk firma er klar med verdens første elektriske løbehjul med Android. Det har en 5" skærm og indbygget 3G, så du altid har internetadgang på farten.

ARCHOS Citee Connect: Første elektriske løbehjul med Android

Det franske elektronikfirma ARCHOS, som blandt andet laver smartphones, tablets og elektriske køretøjer, har i den grad tyvstartet på dette års Mobile World Congress. Firmaet har nemlig allerede afsløret sin hovednyhed ved verdens største mobilevent: et elektrisk løbehjul med Android ombord.

Læs også: Evolve GT Carbon: Street cred for alle pengene [TEST]

El-løbehjulet, som går under navnet ARCHOS Citee Connect, er ifølge firmaet selv det første af sin slags med Android. Du har altså et ganske traditionelt elektrisk løbehjul, hvor der midt på styret er placeret det, der mest af alt ligner en indbygget smartphone – i hvert fald hvad angår skærmstørrelse (5”) og skærmformatet. Der er tale om et instrumentpanel drevet af Android, hvor der naturligvis er indbygget touch, så du kan i bund og grund betjene løbehjulet som din smartphone i lommen.

Bemærk: “Et løbehjul med motor anses som knallert (evt. motorcykel) ifølge Færdselsloven. Det skal derfor opfylde bestemmelserne om indretning og udstyr for knallerter (motorcykler). Dette gælder, uanset om løbehjulet har en forbrændingsmotor eller en elektrisk motor.”
“Løbehjul, der er forsynet med en motor, må derfor ikke benyttes på områder, der er omfattet af Færdselsloven, dvs. vej, cykelsti, fortov m.v.”

Læs mere her.

ARCHOS løbehjul
Foto: ARCHOS

På de billeder, der er udgivet af løbehjulet indtil videre, ses Android Auto-applikationen kørende. Du får altså et interface, der egentlig er tiltænkt bilkørsel, men det kan altså formentlig også være ganske udmærket til brug på løbehjulet.

Selve Android-enheden i løbehjulet består af en unavngivet quad core-processor, 1 GB RAM, 8 GB lagerplads, og løbehjulet kører med Android 8.0 Oreo. Der er indbygget et 3G-modem, så man ikke er nødt til at dele sin telefons internetforbindelse.

Læs også: CYCLYK – den simple og billige mobilholder til cyklen [TEST]

Hvad angår det mekaniske, har det elektriske løbehjul en motor med en ydeevne på 250 watt og et 36 volts batteri med en kapacitet på 6.000 mAh. Det giver løbehjulet en rækkevidde på 25 kilometer i byen på en opladning. Fordi løbehjulet er i stand til at lade batteriet en smule op ved hjælp af bevægelsesenergi hver gang man bremser, er batteritiden i den nye Citee Connect forlænget med 15 % i forhold til standardudgaven Citee.

Firmaet bag gør en stor dyd ud af, at der er tale om fransk design, og at løbehjulet bliver produceret i Frankrig. Det er udført i aluminium, hvilket holder vægten nede på 12 kilo. Dens tophastighed er på 25 km/t, og løbehjulet kan transportere folk på op til 100 kilo. Derudover har det elektriske Android-løbehjul skivebremser, en skridsikker belægning, en forlygte, bremselygte og en ringeklokke.

ARCHOS Citee Connect med Android kommer til salg i butikkerne hen over sommeren, oplyser producenten. Det får en europæisk pris på 499 euro, hvilket direkte omsat til danske kroner er 3.700 kroner, så det er ikke en helt billig sag.

Det er endnu uvist, om det bliver muligt at få fat på løbehjulet herhjemme i Danmark. ARCHOS’ egen webshop forhandler ikke sine produkter i Danmark, men til gengæld i mange andre lande i Europa og rundt omkring i verden. Lovgivningen gør dog nok, at det ikke kommer til salg herhjemme lige foreløbig.