ASUS’ Chromebit-minicomputer kommer til Danmark

ASUS' lille HDMI-pind med Chrome OS som styresystem, Chromebit, lanceres endelig og vil kunne købes i Danmark.

ASUS’ Chromebit-minicomputer kommer til Danmark

Tilbage til april måned løftede Google og ASUS sløret for et helt nyt produkt, som mest af alt ligner en Chromecast, men som løser en noget anden opgave.

I dag, syv måneder efter, lanceres den lille HDMI-pind, som er beregnet til at være sluttet til dit TV eller en ekstern skærm. Bag den farverige plastikskal gemmer der sig nemlig en lille computer med Googles Chrome OS-styresystem, som også kendes fra de bærbare Chromebook-computere.

Læs også: Google lancerer Chromebit: Computer-stick til tv’et

Meningen er, at du i lommeformat har meget lille og billig, men dog knap så kraftig computer, som kan levere et fuldt skrivebordsmiljø. Det kan den, fordi der sidder en såkaldt ARM-baseret Rockchip RK3288-C-processor på 1,8 GHz med en firekernet grafikchip. Den akkompagneres af 2 GB RAM og 16 GB flash-lagerplads.

Chromebit

Chrome OS er primært internetbaseret og behøver derfor ikke de store mængder af lagerplads at gemme filer på, men de 16 GB gør, at du alligevel kan gemme få GB filer, hvis det skulle være nødvendigt.

Konceptet er yderligere, at Chromebit tilsluttes det trådløse Wi-Fi i hjemmet via Wi-Fi-standarden 802.11ac, lige som der også er Bluetooth 4.0.

Læs også: Google Pixel C: En ny tablet-laptop hybrid

Prisen? Den er i den absolut lave ende: Blot $85 direkte omsat til 600 kroner. De udenlandske medier beretter alle om, at ASUS’ Chromebit vil være til salg i de nordiske lande – Danmark, Norge og Sverige – men også Australien, Canada, Finland, Japan, New Zealand, Spanien, Taiwan og Storbritannien.

Hverken ASUS eller Google har dog på nuværende tidspunkt meldt noget ud i forbindelse med dagens lancering, hvor også en masse anmeldelser af den lille computer er blevet frigivet. Derfor er det endnu for tidligt at sige, hvad den endelige danske pris bliver, hvor den kan købes og ikke mindst hvornår – men den bør uden tvivl være lige om hjørnet.