Bose vil lave aktiv støjreduktion til biler

Amerikanske Bose er bedst kendt for deres støjreducerende hovedtelefoner, men nu tager de deres ekspertise med sig i ind i fremtidens biler.

Bose vil lave aktiv støjreduktion til biler

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hvem ville ikke nyde en endnu mere stille køretur? Moderne biler er er blevet effektive til at dæmpe udefrakommende støj, men amerikanske Bose mener, at de kan gøre det endnu bedre. Specielt i elbiler, hvor støj fra vej og dæk bliver mere hørbart, mener Bose at de med deres ekspertise inden for støjreduktion, kan gøre en stor forskel.

De fleste kender Bose for deres efterhånden klassiske QuietComfort hovedtelefoner, som i lang tid har været de bedste inden for aktiv støjreduktion. Nu har de dog endelig fået en værdig konkurrent. Nu går de skridtet videre og fremviser QuietComfort til biler.

Læs også: Jabra Elite 65e – God lyd med aktiv støjdæmpning

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Sådan fungerer QuickComfort til biler

Der er ikke tale om ekstra tyk isolering eller ekstra lydsvage dæk, men i stedet om mikrofoner og algoritmer. Bose anvender en kombination af et accelerometer, software til signalbehandling og mikrofoner hele vejen rundt i bilen, samt bilens indbyggede højtalere til at kontrollere den uønskede støj. 

Systemet lærer desuden med tiden, så lyden bedst muligt elimineres i den enkelte bil. Det lyder ret vildt og som en god brug af aktiv støjreduktion. Sålænge det ikke går ud over sikkerheden, for vi ved allerede hvor godt et par hovedtelefoner kan isolere os fra omverdenen. 

Her er en video fra Bose, hvor de fremviser den nye teknologi:

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Bose kommer til at samarbejde med forskellige bilproducenter i udviklingen af produktet. De første biler med QuietComfort menes at være klar i biler fra 2021.

Læs også: Audi lancerer den vilde E-Tron GT koncept elbil

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni