Coop laver egen konkurrent til MobilePay og Swipp

Detailhandelsvirksomheden Coop, som bl.a. står bag fakta, Kvickly og Irma, tager kampen op med MobilePay og Swipp og laver sin egen app til mobilbetaling.

Coop laver egen konkurrent til MobilePay og Swipp

Mobilbetaling tegner til at blive fremtidens betalingsteknologi i butikkerne, og det har ført til stor konkurrence om, hvordan det skal gøres – ikke kun fra bankerne, men også mobilproducenterne.

Nu kommer endnu en konkurrent til: Den danske detailhandelsvirksomhed Coop, som råder over mere end 1.200 danske butikker landet over. Coop vil ikke implementere eksisterende teknologier til mobilbetaling såsom MobilePay fra Danske Bank eller Swipp fra de andre banker, der kræver en særskilt boks med NFC- og Bluetooth-teknologi.

Læs også: Nu kan MobilePay let skifte mellem flere betalingskort

I stedet satser Coop på sin egen app, der skal gøre det endnu nemmere og hurtigere at betale varerne i dagligvarebutikkerne.

”Mobilbetalinger i butikkerne er fremtiden, men ikke i den nuværende form fra Swipp og MobilePay. Derfor vil vi lave vores egen løsning til de 1,5 mio. medlemmer. Vi vil koble loyalitet, medlemskab og betaling, og medlemmerne får mulighed for at betale langt hurtigere og mere simpelt end i dag,” siger Kræn Østergaard Nielsen, direktør for Coop Teknologi, til finans.dk.

Det er endnu uklart, hvordan appen helt præcist vil tage sig ud og hvordan den vil gøre det bedre end nuværende løsninger. I hvert fald vil den blive tilgængelig for de kunder, der allerede tester den såkaldte ”Bip & Betal”-app, der lader dig gå uden om køen ved at scanne varerne, mens du handler dem.

Læs også: Apple Pay får MobilePay-funktion

Planen er senere hen at udgive betalingsløsningen i andet halvår i år, og man overvejer ifølge finans.dk også at gøre det muligt at bruge den kommende app sammen med betalingskort.

Er åben over for MobilePay og Swipp i appen

Selv om Coop ikke ønsker at udstyre sine butikker med MobilePay, Swipp, Apple Pay og Android Pay osv. i sin nuværende form, er virksomheden alligevel åben over for at implementere dem – på en anden måde.

”Vores kasser skal ikke omdannes til rent Tivoli med Mobilepaybokse, Appledimser og dankortterminaler. Der skal være en fælles infrastruktur. Vi kan dog sagtens forestille os at lægge Mobilepay, Swipp etc. ind i vores betalingsapp. Ligesom medlemmerne heller ikke behøver at være kunder i Coop Bank for at kunne bruge app’en,” siger han.

Læs også: Google åbner op for mobilbetaling med Android Pay

Om der er plads til endnu en app på markedet for mobilbetaling, som forbrugerne skal downloade og lære at kende, vil formentligt blive Coops største udfordring. Danske Bank har haft stor succes med MobilePay på bekostning af bl.a. de andre bankers app, Swipp, hvor tilslutningen fra forbrugerne ikke har været nær så stor.