De 5 største afstemninger i 2019

Her tager vi et kig på de fem største afstemninger på Mobilsiden i 2019.

De 5 største afstemninger i 2019

Mobilsidens ugentlige afstemning er ofte altid blandt vores mest læste artikler, og som i den grad får læserne til at debattere holdninger. Her forsøger vi hver uge at tage et aktuelt emne op, som vores læsere får mulighed for at afgive deres stemme på, samt uddybe valget i vores kommentarfelt.

I denne artikel vil vi kigge tilbage på de afstemninger, der tiltrak sig mest opmærksomhed, i året der snart er gået.

Er du til Android eller iOS?

Det er nok ikke overraskende, at denne blev årets mest populære afstemning. Kort sagt lagde vi op til, at iOS og Android er to gode platforme, hvor valget ofte handler mere om pris, valg af økosystem og vane.

Resultatet af afstemningen overraskede os, hvor Android 82,5 procent af stemmerne. Vi havde godt regnet med en sejr til Android, men ikke at det ville blive så stort. 

En af de 135 kommentarer lød således:

“Jeg tror det handler om at det efterhånden er gået op for folk at du kan få en smartphone der er mindst lige så god som iPhone. Men til den halve pris”

iOS rendte med 16,7 procent af stemmerne og muligheden “Andre” fik 0,77 procent. Der var cirka 6400 personer, der stemte med om iOS eller Android.

iOS eller Android Afstemning
De fleste af Mobilsidens læsere bruger Android. Foto: Mobilsiden.dk

Hvilken app bruger du til navigation?

I juli måned spurgte vi de rejseglade danskere, hvilken app der blev brugt til navigation i bilen. Den endte med at blive årets næstmest populære afstemning, der fik knap 4400 stemmer.

Afstemningen havde syv svarmuligheder, hvor en enkelt dominerede totalt. På tredjepladsen kom TomTom med 4,63 procent af stemmer, overgået af Apple Maps med 5,73 procent.

Førstepladsen blev indtaget af Google Maps, der ragede hele 71,87 af stemmerne til sig. Artiklen fik 143 kommentarer, hvor en af dem lød således:

“Google Maps. Den virker bare. Nu også med visning af hastighed+ der er foto, åbningstider og meget andet.”

Navigation afstemning
Det er Google Maps der er den foretrukne navigations-app. Foto: Mobilsiden.dk

Hvornår må mobilproducenter stoppe opdateringerne?

Hvor længe forventer vi som forbrugere, at en ny mobiltelefon vil blive opdateret af producenten? Årets tredjemest populære afstemning omhandlede smartphoneproducenternes support af lancerede telefoner. Der er stor forskel på hvor længe de forskellige producenter sørger for, at holde deres telefoner opdaterede, og dertil betyder prisen på enhederne også meget for hvor længe de supporteres. 

Et sted mellem 3 og “mere end” 5 år blev samlet set resultatet af afstemningen, hvor 5 år løb med flest stemmer, svarende til 26,95 procent. På andenpladsen kom 3 år med 22,26 procent, tæt efterfulgt af “mere end 5 år” med 22,10 procent. 

Man kan vist roligt konkludere, at der ønskes længere support end man finder nu, også selvom producenterne hele tiden bliver bedre.

Softwareopdateringer afstemning
Der ønskes længere software support på mobiltelefonerne. Foto: Mobilsiiden.dk

Hvor meget mobildata er inkluderet i dit abonnement?

Mobildata er efterhånden et af de vigtigste parametre i vores mobilabonnementer, og noget der hvert år bliver brugt mere og mere af. I marts måned spurgte vi vores læsere, hvor meget data de havde inkluderet i deres abonnement, hvilket skulle vise sig at blive en af årets største afstemninger. 

Her kunne man vælge i mellem ni svar muligheder, mellem 0-2GB inkluderet data til “fri data”, hvilket for det meste betyder 1000GB.

Der var overraskende meget data inkluderet i læsernes abonnementer, hvor den med fleste stemmer endte med at blive 36-60GB mobildata med 23,49 procent af stemmerne. På andenpladsen kom “Fri data” med 16,95 procent af stemmer, tæt efterfulgt ad 16-25GB med 16,56 procent. Altså en enorm stor mængde data er inkluderet i Mobilsidens læseres abonnementer.

Mobildata afstemning
Der var en overraskende stor mængde data i læsernes mobilabonnementer. Foto: Mobilsiden.dk

Bruger du et smartwatch?

Der er flere og flere der render rundt med de smarte armbåndsure på deres håndled, selvom de fik en hård start tilbage i 2014 og i de efterfølgende år. Men nu er smarturet tilbage, bedre end før, pænere end før og langt mere anvendeligt.

I denne afstemning spurgte vi læserne, kort og godt, om de brugte et smartwatch eller ej. Resultatet overraskende os ærligt talt meget. For selvom smarturet er ved at blive populært, så er der ikke mange af dem på markedet og der er stadig plads til forbedring, specielt ved sådan noget som batteritiden. 

Alligevel viste afstemningen, at der var 62,4 procent af Mobilsidens læsere, der rendte rundt med et smartwatch, hvor kun 23 procent ikke gjorde. 14,07 overvejede på tidspunktet at købe et. 

Afstemningen fik 63 kommentarer, hvor en af læserne skrev således:

“Bruger mit galaxy watch hver dag, det primære brug er ved notifikationer, så kan jeg se om jeg skal tage telefonen eller jeg kan lade være, ved både sms og messenger beskeder om det er noget jeg skal svare på med det samme eller vente.”

I mellemtiden er Samsungs Galaxy Watch Active2 blevet valgt af læserne til “Årets Smartwatch”. En stor mangel ved andre end Apples smartwatch er eSIM, som længe har været ønsket. Lad os håbe 2020 bliver året, hvor der bliver lavet om på dette.

Det var årets fem største afstemninger på Mobilsiden.dk. Vi glæder os til at nyt år med nye mobiler, gadgets, gaming og nyheder om det nyeste nye. Med de nye ændringer hos os, så kan i se frem til masser af fede ting.

God jul og rigtig godt nytår til jer!

Smartwatch afstemning
Den 27. september brugte hele 62,4 procent af Mobilsidens læsere et smartwatch. Foto: Mobilsiden.dk