EU Parlamentet ønsker forlængelse af gratis roaming

EU vil forlænge periode med fri roaming med 10 år og siger, at ordningen ikke kan fortsætte uden regulerende indgreb.

EU Parlamentet ønsker forlængelse af gratis roaming

De europæiske myndigheder arbejder på at forlænge den lovgivning, der giver borgerne gratis roaming, når de rejser inden for EU. Forslaget lyder på, at den gratis roaming bliver forlænget yderligere ti år.

EU vil forlænge roaming-fri periode med 10 år

EU Parlamentets Industrikomité har netop stemt for at opretholde Roam Like At Home-programmet frem til 2032 og har samtidigt foreslået at afskaffe tillægsgebyrer på alle samtaler mellem EU-lande.

Roaming-afgifterne blev reduceret fra 2017 over en fem årsperiode, der slutter i midten af 2022, hvor roamingafgifterne skal fjernes helt.

Ordning er “uhørt succes for EU”

Parlamentsmedlem Angelika Winzig kalder den oprindelige ordning for en “uhørt europæisk succes”, der har vist hvordan ”vi alle direkte kan få gløde af EU markedet”. Parlamentet ønsker udgifterne bliver reduceret yderligere og at forbedre kvaliteten på servicen for brugerne i regionen, siger Winzig.

Hun tilføjer, at den seneste plan havde som mål ikke at ødelægge noget for mobiloperatørerne. I en udtalelse forklarer Parlamentet, at oplægget skal diskuteres på et møde i denne uge og at den også skal godkendes af det Europæiske Råd.

Andre dele af den seneste plan handler om at sikre, at alle brugere har samme kvalitet og hastighed på sit mobile netværk, når de rejser, samt gratis adgang til nødtjenester via samtale og SMS.

Se også: Mobilabonnementer med fri roaming

Fri roaming kan ikke fortsætte uden regulerende indgreb

Parlamentet forklarer EU Kommissionens analyse af det oprindelige roamingprogram har vist at ”markedsvilkårene endnu ikke ser ud til at garantere, at fri roaming kan fortsætte uden regulerende indgreb”.

De britiske operatører EE, Vodafone og 3 har alle fremlagte planer om at genindføre afgifter for roaming efter landets exit fra EU.

Se også: Nyheder om roaming

Mere til stoffet

Vi måtte absolut følge op på denne historie. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 5/2/2019 fulgte redaktionen op med en ny vinkel på temaet Teleselskabet 3 indgår roamingaftale med TDC – Forstættelsen i sagen kan læses her. De sidste nyheder om emnet finder du her.