Første tests af OnePlus TV: Der er delte meninger

De første anmeldelser af OnePlus' første Smart-TV er ude. Billedkvaliteten er godkendt, men der er delte meninger om TV'et.

Første tests af OnePlus TV: Der er delte meninger

OnePlus TV er, som produktnavnet meget præcist beskriver, OnePlus’ først forsøg med et Smart-TV. Det er et produkt der længe er blevet skrevet om, som nu endelig er blevet en realitet. 

TV’et er på 55 tommer og med en 4K QLED-skærm, der understøtter HDR10+ og Dolby Vision. OnePlus har også haft fokus på god lyd, hvorfor TV’et har indbygget soundbar med otte højtalere. Softwaren er Android 10, hvorpå OnePlus har bygget deres eget OxygenPlay-brugerflade ovenpå. Prisen for den dyreste model er vejledende 99.900 Indiske rupier, cirka 9.700 kroner. Helt dumt lyder det ikke. Men specifikationer er én ting, noget andet er produktet i brug.

AndroidcentralAndroid Authority og Xda-developers har haft OnePlus TV til test, som nogle af de allerførste. Her er deres meninger om det.

3,5 ud af 5 stjerner til OnePlus TV

Androidcentral snakker godt om QLED-panelet i OnePlus TV, der viser flotte farver og skarpe billeder. Af andet positivt finder de soundbaren, med fremragende lydkvalitet, samt softwaren og OnePlus Connect-funktionen. 

Til gengæld er de ikke imponerede over fjernbetjeningen og kalder den for den “værste fjernbetjening du finder på et tv i dag”. Selve designet er de heller ikke vilde med og kalder den nedsænkende soundbar og krom-detaljerne for 90’er-design.

De mener, at man for samme penge kan finde bedre alternativer hos Samsung og LG.

OnePlus TV
Den værste tv-fjernbetjening nogensinde? Det mener Androidcentral. Foto: AndroidAuthority

Der findes bedre til prisen

Android Authority er overordnet set ret enige med Androidcentral. De kalder ikke fjernbetjeningen for “den værste nogensinde”, men skriver den er glat, ukomfortabel, alt for lille og knapper er underligt placeret. 

De er dog tilfredse med både billed- og lydkvalitet og softwaren. Designet kalder de “retro” og den automatisk nedsænkende soundbar kalder de “classic over-engineering”, men mener samtidig at den måske kan tiltrække et publikum. TV’et mener de står forustabilt, hvor en aftøring med en klud får det til at stå og vippe.

Alt i alt mener de, at man kan få bedre TV til prisen hos Samsung eller LG.

OnePlus TV
Android Authority skriver, at OnePlus TV står for ustabilt. Designet kalder de “retro”. Foto: AndroidAuthority

Et af de bedste til prisen

Xda-developers har fået en noget anderledes opfattelse af OnePlus TV. Design, billedkvalitet, lydkvalitet, softwaren og fjernbetjeningen bliver rost til skyerne. 

I mine ører lyder det som en topkarakter, hvilket er ganske langt fra de to andres tests af OnePlus TV. 

Vi har linket til alle tre tests af OnePlus TV øverst i artiklen. Det er ganske spændende læsning, som vi kun kan anbefale.

Hvad siger i til designet?

OnePlus TV
Xda-developers roser nærmest alt ved OnePlus TV og kalder det “A cut above the rest”. Foto: Xda-developers

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni