Fremtiden er fri tale og store datamængder

Kunderne skal i fremtiden vænne sig til fri tale, SMS, MMS og store datamængder i mere gennemsigtige pakker.

Fremtiden er fri tale og store datamængder

Inden for den seneste uge har teleselskaberne 3 og Telia sendt abonnementer på gaden, hvor fokus i højere grad end tidligere er rettet på alt-i-en-pakker.

3 har indført fri tale og SMS / MMS i alle pakker. Kunderne skal således kun forholde sig til, hvor meget datatrafik der skal være inkluderet. Telia fulgte kort tid efter med fri samtale og SMS samt større inkluderede datamængder, i de abonnementer, der vedrører højt-forbrugende kunder.

 – 3 åbner for stor priskrig

3 har taget det første skridt til en ny priskrig, men Telia har ifølge dem selv, haft deres egen agenda, og således ikke kopieret 3.

 – ”Godt nok er vi hurtige, men så hurtige kan vi ikke være. Det her er noget vi har arbejdet på over længere tid, og vores launch har hele tiden været planlagt til 1. marts. At 3 så er kommet på nogle dage før lever vi nok med,” fortæller adm. direktør i Telia, Søren Abildgaard.

 – Telia er klar med fri tale om større datapakker

Mere gennemsigtighed

Søren Abildgaard peger på, at kundernes forøgede brug af f.eks. datatunge tjenester som Netflix, HBO og Spotify, øger behovet for mere fokus på datamængden, fremfor samtaler.

– ”Jeg tror det går i retning af fri tale over hele linjen. Det er også en udvikling vi ser i udlandet hos blandt andet Vodafone og Swisscom. Men tre faktorer skal være opfyldt før det giver mening. Det kræver, et godt netværk, gode smartphones og godt indhold. Når denne triangel er opfyldt, er de nye pakker en god løsning for kunderne,” siger Telia direktøren.

Han bakkes op af teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, der lever af at rådgive teleselskaber rundt om i verden.

– ”Engang levede teleselskabet af at sælge minutter. Nu lever de i højere grad af data. Det er et kontinuerligt prispres, og når 3 nu åbner ballet, er det et spørgsmål om tid, før de andre følger med ned,” siger John Strand til Berlingske.


Læs også:

– TDC siger nej tak til priskrig – Telenor afventer