Huawei demonstrerer 10 gange hurtigere lynopladning

Der er sket et gennembrud i udviklingen af lynhurtig opladning. På kun 5 minutter oplader Huawei et batteri på 3.000 mAh til 48 %.

Huawei demonstrerer 10 gange hurtigere lynopladning

Man hører det fra tid til anden: Nu er løsningen fundet til lynopladning af batterier, men sjældent når de teknologiske gennembrud slutbrugerne. Måske bliver det denne gang tilfældet med Huawei, som på video kan fremvise imponerende hurtig opladning af lithium-ion-batterier i blandt andet smartphones.

Læs også: Vild tech: Gennemsigtigt batteri kan oplade sig selv

Det er Watt Lab, en del af Huaweis forskningsinstitut i Japan, der har formået at optimere tiden, det tager at oplade smartphonen, med intet mindre end 10 gange. Med den nye teknologi vil det dermed kun tage 5 minutter at lade et batteri på 3.000 mAh op til 48 %. Det vil ifølge Huawei give dig 10 timers brug af telefonen.

I videoen herunder demonstrerer Huawei teknologien på video. En afladt Huawei-smartphone ved siden af et stopur dokumenterer, hvordan batteriet fyldes op med de føromtalte 48 % på blot 5 minutter.

Huawei har udviklet endnu en teknologi, hvor et mindre batteri på 600 mAh kan lades op til hele 68 % på kun 2 minutter. Det kan eksempelvis vise sig særdeles nyttigt i smartwatches, der efterhånden begynder at rumme batterier med kapaciteter i den størrelsesorden.

Også denne teknologi dokumenteres på video – denne gang over for en anden Huawei-telefon med den almindelige lithium-ion-batteriteknologi. Hvor det nye batteri når helt op på de 68 % på 2 minutter, er der kun sølle 2 % på det almindelige batteri.

Huawei oplyser, at de to nye batterier allerede har gennemgået en masse tests og endda er blevet certificeret af Huaweis afdeling for afsluttende tests.

Smartphoneproducenten er også sikker på, at der her er tale om et gennembrud for hurtig opladning til brug i smartphones, elbiler, wearables og andre tænkelige elektroniske enheder. Men hvornår? ”Snart”, lyder det fra Huawei.