IKEA går i kødet på Philips Hue med billigt smart-lys

IKEA tager kampen op med bl.a. Philips Hue med deres nye smart-lys serie kaldet TRÅDFRI.

IKEA går i kødet på Philips Hue med billigt smart-lys

De fleste vil nok ty til Philips Hue, hvis de blev bedt om at at nævne en stor smart-lys fabrikant, men snart skal valget måske i stedet falde på en helt anden – nemlig IKEA.

Den svenske gigant præsenterer nemlig i dag en serie af smart-lys kaldet TRÅDFRI, der skal tage kampen op med de nuværende smart-betlysningsfirmaer med en nemmere og billigere løsning. Det fortæller IKEA i en pressemeddelelse.

TRÅDFRI-serien vil kunne styres via en app af samme navn til din smartphone og er klar fra d. 1. april. Appen bliver en del af IKEAs nye kollektion, hvor der også kan fås en lysdæmper, en omskifter fra varmt til kold lys samt en fjernbetjening. Alt det kræver er et pæreskift.

Se også: Nyt produkt til Philips Hue: Styrer lyset ved bevægelse

“Vores undersøgelser fortæller os, at mange mennesker gerne vil ændre på deres belysning og lysstemning afhængig af, hvad de laver i hjemmet. Der er stor forskel på, om det er frokosten, aftensmaden, brætspillet eller lektierne, man samles om ved spisebordet. Undersøgelserne fortæller os også, at den eksisterende belysningsteknologi bliver opfattet som dyr og svær at forstå,” fortæller Oliver Fricke, der er salgsleder for Belysning hos IKEA Danmark.

De nye smart-lys produkter lanceres i begyndelsen af april og består af i alt 12 produkter, der derved giver mange muligheder for personlig tilpasning. Priserne er også meget rimelige, og du kan f.eks. få et lysdæmpersæt med pære og lysdæmper til 149 kroner.

Se denne: Google og Levi’s klar med en ‘smart-jakke’ dette efterår

IKEA vil gøre hele hjemmet smart

Smart belysning er ikke IKEAs første tiltag inden for det smarte-hjem. De har tidligere kunne præsentere møbler med trådløs mobilopladning, og generelt ser IKEA et stort udviklingspotentiale for produkter til det digitalt forbundne hjem.

Således vil IKEA i de kommende år kun lancere endnu flere smart-elementer til deres sortiment.

“IKEA Home Smart handler ikke om at udvikle gadgets. Det handler om at tilføre funktionalitet til vores sortiment ved at indbygge teknologi i vores indretningsløsninger” siger Jeanette Skjelmose, Business Area Manager for Lighting og IKEA Home Smart.

Du kan læse meget mere om IKEAs nye TRÅDFRI-serie på deres side her.

Læs også: Nu kan du købe IKEAs møbler med trådløs opladning

Hvad siger du til IKEAs ankomst på smart-lys markedet – er det noget, du kunne finde på at købe? Skriv endelig en kommentar i feltet herunder.