Kørekortet bliver snart digitalt

Flere og flere ting bliver digitaliseret. Nu er turen kommet til kørekortet.

Kørekortet bliver snart digitalt

Vi får efterhånden færre ting, at skulle slæbe rundt på i pungen. Vores mobiltelefoner indeholder efterhånden alt det vigtige, som vi kunne få brug for.

Først kunne vi betale med mobilen, så kunne vi logge ind med Nem-ID og nu kan vi snart fremvise vores kørekort på mobilen. Det er bare første skridt på vejen til, at vi kan samle al vores legitimation i mobilen.

Læs også: Sådan laver du en stærk adgangskode [TIP]

I fremtiden skal nemlig al vores nødvendige legitimation kunne fremvises på mobiltelefonen:

“dag har de fleste en smartphone, og den er blevet en fast del af mange danskeres hverdag. Mange bruger mobilen til for eksempel at betale regninger i netbanken, se deres lønseddel i eBoks eller overføre penge med MobilePay. Mobilen har nærmest erstattet pungen, og derfor giver det god mening at få kørekortet på mobilen, så det altid er lige ved hånden”

siger innovationsminister Sophie Løhde.

Kørekortet vil blive udgivet som en app, hvor man kan logge ind med en personlig kode eller via fingeraftryk. Dog vil det normale kørekort ikke blive afskrevet helt endnu, da app’en til at starte med, vil være et supplement til det fysiske kort. Derudover bliver også selve ansøgnings- og sagsbehandlingsprocessen på kørekortområdet digitaliseret, hvilket forhåbentlig vil forkorte ventetiden på et nyt kørekort.

App’en forventes klar inden udgangen af 2020. Herefter vil også følge bl.a. sundhedskortet.

Læs også: Guide: Sådan får du Apple Pay uanset hvilken bank du har