Medier: gældskrise truer Spotify

Streamingtjenesten har 10 år på bagen, men har endnu ikke fremvist et eneste overskud. Nu kan selskabet drukne i gæld skriver finans.dk.

Medier: gældskrise truer Spotify

Spotify er uden sammenlign verdens mest populære musikstreaming-tjeneste – men til trods for over 100 mio. brugere og 40 mio. betalende abonnenter kniber det med at få forretningen til at løbe rundt.

Ifølge medier som Techcrunch og BBC, styrer Spotify mod konkursen, hvis streaminggiganten fortsætter i sin nuværende kurs.

Forrige lød det, at Spotify har udsat en forventet børsnotering frem til næste år, netop fordi selskabets finansielle situation er så usikker at Wall Street næppe vil investere i virksomheden.

Se også:  Nu kan du høre Prince på Spotify og andre tjenester

Kæmpemæssig gæld

Spotifys prekære situation skyldes, at selskab igennem dets ti år lange historie ikke har mønstret at skabe et eneste overskud – alt imens, at gælden har ophobet sig. Nu skylder streaminggiganten enorme summer, over 10 mia. kroner, estimerer techcrunch.

Den store gæld sammen med den udskudte børsnotering, kan sende selskabet ud i økonomisk uføre. Investorer har nemlig lovning på, at gælden skulle kunne konverteres fordelagtigt til Spotify-aktier ved den eventuelle børsnotering.

De forlængede udsigter til børsnoteringen kan derfor betyde, at investorer ikke længere vil skyde kapital i selskabet – hvilket i yderste instans kan tvinge Spotify i betalingsstandsning.

Læs også:  Financial Times: Spotify vil købe SoundCloud