Microsoft på vej med lommevenlig Surface-enhed

Et internt Microsoft-dokument afslører, at it-giganten er på vej med en ny Surface-enhed i lommeformat - formentlig hybrid mellem en tablet og bærbar pc.

Microsoft på vej med lommevenlig Surface-enhed

Microsoft fandt et hul i markedet med de første Surface-computere siden 2012 og har siden haft stor succes med de lette bærbare computere, der udviskede grænserne mellem en bærbar computer og en tablet.

Meget tyder på, at Microsoft forsøger sig med noget nyt igen inden for Surface-mærket – nemlig en form for lommevenlig enhed, der giver en helt ny brugeroplevelse.

Læs også: Microsoft Surface Book 2 ryger i handlen i morgen

Mediet The Verge er nemlig kommet i besiddelse af et internt dokument fra Microsoft, der beskriver et helt nyt projekt kaldet Andromeda – samme kodenavn som Google bruger til et projekt. Ifølge Microsoft vil produktet skabe en ”ny og banebrydende” produktkategori, som vil udviske grænserne mellem hvad der opfattes som en PC og mobil.

Surface
Foto: Twitter.com (David Breyer)

Lommevenlig Surface-enhed med to skærme

I det interne dokument skriver Microsoft følgende om produktet: ”Det er en ny, lommevenlig Surface-enhed med en formfaktor, der samler innovativ, ny hardware og softwareoplevelser for at skabe en virkelig personlig og alsidig computeroplevelse.

Tidligere er der dukket flere patenter op, som formentlig har relevans for det nye Surface-produkt. Patentet beskriver noget, der ligner en mindre og meget tynd bærbar computer/tablet med hængsler, så skærmen kan vippes. Dog er der ikke noget fysisk tastatur, men en ekstra skærm, så man kan folde enheden ud til noget, der ligner en traditionel tablet eller smartphone.

Netop skærmen har i disse været omdrejningspunktet, for Microsofts produktchef, Panos Panay, har i et tweet kraftigt antydet produktets eksistens og antyder samtidig også, at det er LG, der leverer skærmene til produktet.

Surface
Foto: Twitter.com (David Breyer)

The Verge mener at vide via kilder, at det netop er denne idé, som Surface-produktet er baseret på. Mediet oplyser også, at den ægte vare i høj grad minder om de konceptbilleder, som designeren David Breyer skabte i slutningen af 2017.

Den lommevenlige Surface-enhed må formodes at køre med Windows 10, men det er endnu uklart, om den bliver drevet af Intel- eller Qualcomm-processorer. Microsoft har i hvert fald eksperimenteret med ARM-processorer, erfarer The Verge.

Microsoft vil angiveligt forsøge sig med en lancering af det nye type produkt en gang i 2018, men samtidig kan projektet blive bremset til enhver tid, forlyder det. Tidligere har Microsoft arbejdet på en Surface Mini, og dette projekt blev skrottet blot få uger før den planlagte lancering.