Nu er der 2 milliarder aktive Android-enheder

Google når en ny, stor milepæl: Der er nu 2 milliarder aktive Android-smartphones, -tablets og andre enheder med Googles styresystem på verdensplan.

Nu er der 2 milliarder aktive Android-enheder

Googles direktør, Sundar Pichai, skød dette års Google I/O-keynote i gang med annonceringen af en ny, stor milepæl: 2 milliarder aktive Android-enheder på verdensplan.

Læs også: Google I/O event i aften – sådan følger du det

Dermed slår Google fast med syvtommersøm, at det åbne Android-styresystem er det suverænt største, når det gælder smartphones og tablets. Sidste melding fra Google om antallet af aktive Android-enheder var i september 2015, hvor der var 1,4 milliarder aktive brugere. Der er altså tale om en ganske betragtelig stigning.


Antallet af aktive enheder dækker over de enheder, som har været i brug i løbet af de seneste 30 dage. Det egentlige antal Android-enheder på verdensplan må altså formodes at være væsentligt højere end de 2 milliarder, som i dag er aktive.

Læs også: Google Lens lader mobilen forstå omverdenen for dig

Det høje antal Android-enheder på verdensplan har været medvirkende til, at Google i dag også kunne annoncere en række andre milepæle. Google Chrome, Google-appen, YouTube, Google Maps, Play-butikken og Gmail har nu opnået 1 milliard brugere, og en af Googles andre populære apps, den kun to år gamle Fotos-app, har nået 500 millioner aktive brugere. For Google Drev er antallet at aktive brugere helt oppe på 800 millioner.