Nu kan du bruge Dankort på mobilen de første steder

MobilePay-konkurrenten Dankort på mobilen fra Nets går nu for alvor i luften. Du kan nemlig bruge dit Dankort fra 64 forskellige banker direkte på mobilen.

Nu kan du bruge Dankort på mobilen de første steder

Frygt ikke, hvis du fremover glemmer Dankortet, når du står i supermarkedet og skal have dagens indkøbsvarer med hjem. For 40 % af de danske private bankkunder er det nemlig nu muligt at bruge Dankort på mobilen via de såkaldte wallets (tegnebøger), som er apps lavet til Android-smartphones og iPhones.

Læs også: Nets gør klar til Dankort på mobilen: Lancerer digitale wallets

For en måned siden gjorde Nets klar til lanceringen af Dankort på mobilen ved at udgive syv forskellige digitale wallets, hvor dit Dankort skal tilføjes og bliver opbevaret til mobilbetaling i butikkerne. Kunder i de fleste af de 64 banker og pengeinstitutter, som indgår i det såkaldte BOKIS-samarbejde, skal bruge den fælles app My Wallet (Android/iPhone) fra Nets. Er du derimod kunde i nogle af landets større banker, findes følgende wallets:

Som forberedelse på lanceringen af Dankort på mobilen var det i starten kun muligt at tilføje internationale VISA og MasterCard, men nu kan du omsider tilføje dit Dankort i appen og betale med det i de første butikker. Det forudsætter dog, at du ikke er privatkunde i Danske Bank, Nordea eller Jyske Bank, for disse støtter nemlig op om MobilePay.

Læs også: Danske Bank vil ikke indbygge Nets’ mobile Dankort i MobilePay

Der er altså en intens konkurrence mellem Nets’ Dankort på Mobilen og MobilePay i butikkerne – noget som kan gøre det uoverskueligt for den typiske forbruger, som skal have i mente, hvilke butikskæder og forretninger der bakker op om de forskellige teknologier.

Dansk Supermarked klar med Dankort på mobilen

En af de koncerner, der har tilsluttet sig Nets’ Dankort på mobilen, er Dansk Supermarked. I Bilka og Føtex kan du så småt allerede benytte Dankort på mobilen, og den 1. april går teknologien i luften i alle Netto-butikkerne.

Hvis du foretager køb på op til 200 kroner, skal du blot holde din Android-smartphone eller iPhone op mod – i første omgang – Bluetooth-boksen, men senere hen terminalerne, når de modtager en softwareopdatering. Straks er købet gennemført på samme måde som fysiske betalingskort med kontaktløs funktion. Ved større beløb skal du altså indtaste samme pinkode som på dit normale Dankort.

Kravene for at kunne bruge Dankort på mobilen er følgende:

iPhone:

  • iOS 9.0 eller nyere
  • Aktiveret Bluetooth

Android-smartphones:

  • Android 5.0 Lollipop eller nyere
  • Aktiveret NFC