Nu kan du hente MacOS High Sierra

Apples nye styresystem til iMacs, Macbooks og Mac er ude. Læs om nyhederne og hent det her.

Nu kan du hente MacOS High Sierra

Mac-brugere kan i dag hente nyeste version af Apples styresystem, i år døbt MacOS High Sierra.

Antallet af nye features og funktioner i det nye styresystem er mere behersket end tidligere. Overordnet set, satses der yderlige på at forbedre eksisterende funktioner for fremover gøre din maskine mere pålidelig, fleksibel og responsivt.

Du kan hente det nye MacOS her samt læse om samtlige af nyhederne i styresystemet her.

Se også:  Macbook og MacBook Pro opdateret over hele linjen

Nyt i maskinrummet

Mest omsiggribende udvikling i High Sierra er det nye APFS-filsystem som afløser det aldrende HFS-standard. Det nye system er udviklet med de hurtige SSD-diske in mente, hvilket giver både performance-fordele, mens det samtidig gør drevene mere pålidelige og sikre. Det er samme filhåndteringsystem som Apple i dag benytter i deres iPhones og iPads.

En anden mærkbar opgradering i maskinrummet bliver Metal 2-teknologien, hvor spil og applikationers grafiske ydelse bliver optimeret yderligere. Metal 2’s funktionalitet vil også kunne benyttes til andre formål end tidligere, blandt andet maskinlæring, talesyntese og maskinsyn (Computer Vision).

Understøttelse af HEVC-videoformatet, også kendt som H.265 komprimering, giver betydelige pladsfordele. En 4K video komprimeret med det nye format fylder omkring det halve af tidligere, uden at kvaliteten lider.

Læs også:  Mac-Trick: Sådan tager du bedre screenshots [TIP]

Opdaterede apps

Med High Sierra får mange af Apples applikationer også en overhaling. Eksempelvis vil du også opleve en forbedret ydelse når du surfer på nettet. Safari-browseren er optimeret yderligere, så Javascript afvikles næsten dobbelt så hurtigt som i Googles Chrome.

Selve surfoplevelsen vil også forbedres med banlysning af automatiske afspilning af videoer og lyd samt mulighed for at hindre online-reklamers tracking af brugerdata. Reader-mode kan også benyttes automatisk på sider der understøtter funktionen, så du kan få en bedre læseoplevelse fri for reklamer og andre forstyrelser.

Apps som Fotos og Mail bliver også enklere at benytte i hverdagen, med styrkede søgefunktioner og indstillinger til at organisere din billeder og mails.

Se også:  Apple-patent forvandler din iPhone til en MacBook

Disse enheder får MacOS High Sierra

For at køre det nye styresystem kræver Apple at du har nedenstående – eller nyere –  iMac, Mac eller Macbook:

  • iMac (fra Q4 2009)
  • MacBook (fra Q4 2009)
  • MacBook Air (fra Q4 2010)
  • MacBook Pro (fra Q2 2010)
  • Mac mini (fra Q2 2010)
  • Mac Pro (fra Q2 2010)

Samlige modeller fra 2011 og frem understøtter MacOS High Sierra.

Læs også:  Apple iMac Pro bliver en realitet – sidst på året